Print this page

Προχειροδουλειές της τελευταίας στιγμής

April 21, 2022 758
 
Του Γιώργου Ζούμπου*
 
Όταν ο Δήμος ανακοινώνει μέτρα για την Καθαριότητα μέσα στο Μεγαλοβδόμαδο και όπως πάντα, εν ονόματι της τουριστικής περιόδου (οι μόνιμοι κάτοικοι λείπουν μόνιμα από την πόλη), αυτό σημαίνει κατά επιεική χαρακτηρισμό, προχειρότητα. Δυστυχώς η προχειρότητα αυτή αποτελεί σταθερή παράμετρο σε πολλές ενέργειες του Δ.Κ.Κ. & Δ.Ν., κάτι που φάνηκε και στη διαχείριση της ιστορίας με την Κάτω Πλατεία, όταν για εργασίες 3-4 ημερών ταλαιπώρησαν την πόλη για ένα και πλέον μήνα και στη συνέχεια απέδωσαν την ταλαιπωρία αυτή σε … fake news. Απίστευτοι.
 
Η προχειρότητα επιβεβαιώνεται με τη στάση του Δήμου ο οποίος δεν κάνει τίποτα για να περιορίσει το πρόβλημα της στάθμευσης και της κυκλοφορίας (το οποίο και οξύνει με ότι κάνει), αλλά παραπέμπει τη λύση του στο μέλλον με την επισήμανση πάντα ότι … δεν υπάρχει πλέον τσάμπα και για όλα φταίνε οι μόνιμοι κάτοικοι.
Να μη μιλήσουμε για την απίστευτη κατάσταση στην Παλιά Πόλη (το Ιστορικό Κέντρο όπως δηλώνεται, προκειμένου να φανεί ότι μιλάμε για οικονομικές δραστηριότητες και όχι για κατοικημένο χώρο με απειρία προβλημάτων εκτός από τη στάθμευση, την οποία έντεχνα προσπαθεί να εμφανίσει ο Δήμος σαν μοναδικό πρόβλημα).
 
Επί του προκείμενου των σκουπιδιών, η πρόχειρη «λύση» που δίνει ο Δήμος δημιουργεί ερωτηματικά πέραν της οικονομικής παραμέτρου την οποία επεσήμαναν οι καταψηφίσαντες δημοτικοί σύμβουλοι και περιμένουμε να δούμε την απάντηση που δεν θα δοθεί.
Δημιουργούνται επομένως –ανάμεσα σε πολλά άλλα- τα παρακάτω ερωτηματικά, στα οποία βέβαια δεν θα υπάρξει απάντηση.
 
1) Μιλά ο Δήμος για δυσοσμία και … οπτική ρύπανση. Αν τα μικρά απορριμματοφόρα γυρίζουν στην πόλη για να παίρνουν τα σκουπίδια από τα μαγαζιά, αυτό προφανώς δεν αποτελεί πρόβλημα. Όταν τρώει ο άλλος και δίπλα του περνά το απορριμματοφόρο δεν πειράζει, είναι διαφήμιση. Εκτός αν η περισυλλογή γίνεται (ας πούμε) στις 2 το πρωί, οπότε τότε ποιο το κέρδος (εκτός του εργολάβου);
2) Εφόσον τα απορρίμματα των καταστημάτων θα συγκεντρώνονται με αυτοκίνητα, τι πειράζει τα οικιακά απορρίμματα, που είναι και λίγα, να τοποθετούνται στους υπόγειους κάδους οποιαδήποτε ώρα; Αποκλείεται να γεμίσουν οι κάδοι με τα οικιακά.
3) Σοβαρά θα κόψετε και πρόστιμα; Ποιος θα τα κόψει, σε ποιόν και πως; Μήπως κάποιος υπάλληλος του Δήμου θα ανοίγει σακούλες και θα ψάχνει κάποιο χαρτί με όνομα; Μήπως να σοβαρευτείτε λίγο;
 
Κάτι τελευταίο: Σταματείστε επιτέλους στο Δήμο να μας απειλείτε με πρόστιμα και κάντε την καθημερινότητά μας λίγο πιο εύκολη όπως οφείλετε. Εκλεχτήκατε για να λύσετε τα προβλήματα της πόλης και εσείς όχι μόνο τα οξύνετε αλλά και απειλείτε παίρνοντας θέση απέναντί μας και όχι μαζί μας.
 
Με την ευκαιρία, ο Δήμος έστειλε παράκληση στους καταστηματάρχες να μαζέψουν τα τραπέζια από όπου θα περάσουν επιτάφιοι και λιτανείες. Βλέπετε οι απειλές και τα πρόστιμα αφορούν μόνο τους μονιμους κατοίκους.
Αν η κυρία Δήμαρχος περνά στην πιάτσα μοιράζοντας μποτάκια μεγαλοβδόμαδα, αυτό δεν λύνει προβλήματα αλλά εκλαμβάνεται και ως κοροϊδία.
Αυτά και χρόνια σας πολλά και από Τρίτη τα λέμε.
 
*Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.