• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Εκκίνηση: Όλοι την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο - Να τιμήσουμε τους εργατικούς αγώνες και να δώσουμε μήνυμα αντίστασης

April 30, 2022 477

 

Ανακοίνωση της Εκκίνησης για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μαΐου, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, "προκείμενου να τιμήσουμε τους εργατικούς αγώνες και να δώσουμε μήνυμα αντίστασης σε όλα αυτά που ετοιμάζουν απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα."

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Η εργατική πρωτομαγιά αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της εργατικής τάξης ανά τον κόσμο. Η πρώτη Μαΐου αποτελεί την ημέρα των εργατών, καθώς έχει καθιερωθεί ως η εορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου, η οποία σηματοδότησε μια κορυφαία στιγμή της πάλης των τάξεων στα τέλη του 19ου αιώνα. Τον Μάιο του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο 8 ωρών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας που επικρατούσαν εκείνη την εποχή.


Σήμερα 136 χρόνια μετά την εξέγερση του Σικάγου, οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης, όπως το 8άωρο, η σύνταξη, οι αξιοπρεπείς όροι εργασίας, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα τελούν σε υποχώρηση, καθώς η νεοφιλελεύθερη μορφή του καπιταλιστικού συστήματος ισοπεδώνει τα πάντα. Τα τελευταία 30 χρόνια η συνεχής υπονόμευση του δυτικού κοινωνικού κράτους, όπως αυτό διαμορφώθηκε μεταπολεμικά λαμβάνει χώρα σε παγκόσμια κλίμακα με ταχείς ρυθμούς.

Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς από την εποχή των μνημονίων ακυρώθηκε και αλλοιώθηκε το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας της χώρας, προς όφελος του κεφαλαίου και του κέρδους. Πλέον η μαύρη εργασία, η μερική απασχόληση και τα ωράρια λάστιχο είναι το σύνηθες πλαίσιο πάνω στο οποίο καλούνται να εργαστούν και να επιβιώσουν οι εργαζόμενοι, με μισθούς πείνας όπως αυτοί έχουν επιβληθεί για τουλάχιστον 10 έτη. Ακόμα και το δικαίωμα στην σύνταξη αμφισβητείται με το πετσόκομμα των συντάξεων και την μετατροπή της δημόσιας ασφάλισης σε ιδιωτική, από την Κυβέρνηση των Αρίστων. Σε όλα τα παραπάνω η ΝΔ, επιχείρησε συστηματικά την κατάπνιξη κάθε συνδικαλιστικής διεκδίκησης, με πρόσχημα την πανδημία ώστε να καταστείλει τις αντιδράσεις για τους αντεργατικούς νόμους που περνούσε όταν εφαρμοζόταν το lock down στην χώρα.


Η απάντηση σε όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υλοποιούνται στην χώρα, θα έρθει από τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που βιώνουν σε πλήρη έκταση τα αποτελέσματα τους.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους την Κυριακή 1η Μαΐου, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, προκείμενου να τιμήσουμε τους εργατικούς αγώνες και να δώσουμε μήνυμα αντίστασης σε όλα αυτά που ετοιμάζουν απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search