Print this page

Για κοπή δέντρων στο κοιμητήριο Αγ. Παρασκευής Κορακιάνας

May 11, 2022 624

Με πραγματική έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής στην Άνω Κορακιάνα, το εκκλησιαστικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεριζώσει αιωνόβια κυπαρίσσια, ανεξαρτήτως αν είναι ξερά ή υγιή, τα οποία θα αντικατασταθούν με λέυλαντ! Ο λόγος της κοπής των κυπαρισσιών, όπως ενημερωθήκαμε, είναι η επέκταση του κοιμητηρίου προς τη βόρεια πλευρά. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, το βορεινό τμήμα είναι κενό, δεν υπάρχουν μνήματα, άρα δεν είναι εμφανής ο λόγος της επέκτασης. Εμείς δεν θα κρίνουμε αν χρειάζεται επέκταση ή όχι και αν έχει αδειοδοτηθεί, αυτό είναι έργο της πολεοδομίας.

Ως σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος, είναι ευνόητο ότι είμαστε αντίθετοι στην κοπή υγιών δέντρων. Πέρα από αυτό, το κυπαρίσσι είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το χώρο του νεκροταφείου ως εικόνα και έχει επιλεγεί γιατί το ριζικό του σύστημα δεν επηρεάζεται από το κλίμα και δεν ανασηκώνει ούτε καταστρέφει τα μνήματα.

Έχουμε στείλει ηλεκτρονική επιστολή στην Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας, με κοινοποίηση στο Τοπικό Συμβούλιο Άνω Κορακιάνας και το Δασαρχείο, γιατί θεωρούμε σημαντικό να γνωρίζουμε τη θέση τους για το θέμα και αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος,                         Η Γραμματέας,

Βέρα Κορωνάκη                      Ελένη Μαρτζούκου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.