• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Υπό ίδρυση σχολές ξεναγών σε Κέρκυρα και Ηράκλειο μετά τη νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυση της σχολής της Ρόδου

May 20, 2020 4366

 

Με νομοθετική διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στη ΡόδοΜε νομοθετική διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στη Ρόδο, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η πρόσβαση νέων ανθρώπων στο επάγγελμα του ξεναγού.
 

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αποτυπώνεται στο άρθρο 56 του νομοσχεδίου και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση του σχεδιασμού της κυβέρνησης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία της η Σχολή Ξεναγών της Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο διάστημα ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, θα υπογράψει την προκήρυξη των θέσεων για τη λειτουργία των Σχολών Ξεναγών και στο Ηράκλειο και στην Κέρκυρα.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει τα εξής:

«Μέσα από τη λειτουργία νέων Σχολών Ξεναγών αναβαθμίζεται το επίπεδο σπουδών, ενισχύεται το δυναμικό του τουρισμού μας και θωρακίζεται το επάγγελμα του ξεναγού. Η τουριστική εκπαίδευση πρέπει να αποτελέσει κινητήριο μοχλό στην επανεκκίνηση του τουρισμού μας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του τα επόμενα χρόνια».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΥΓ argyrades.gr

Να θυμίοσυμε ότι την ίδρυση σχολής ξεναγών στην Κέρκυρα, σε ένα χρόνο, προανήγγειλε ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στις 22 Οκτωβρίου 2019 με τη δήμαρχο Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search