• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Μιλάμε για κοινή λογική (βασικό είδος σε ανεπάρκεια πια)

June 01, 2022 450
Μιλάμε για κοινή λογική
(βασικό είδος σε ανεπάρκεια πια)
 
Του Γιώργου Ζούμπου
 
Η απρόσμενη εξέλιξη στο θέμα της μουσικής (του θορύβου σε χαμηλές συχνότητες μάλλον) στην Παλιά Πόλη από τα μπαρ προκάλεσε φυσικά πολλά σχόλια. Όμως πιστεύουμε ότι είναι τελείως άστοχη η επικεφαλίδα «Διχάζει το ωράριο της μουσικής στην παλιά πόλη». Ουδείς διχασμός προκλήθηκε μια και η κατάσταση παραμένει ίδια εδώ και καμιά τριανταριά χρόνια.
Τα μεν μπαρ έχουν μουσική στο φουλ μέχρι τις 2 το πρωί και βάλε, οι δε κάτοικοι αδυνατούν να ζήσουν σε μια πόλη η οποία κοντεύει να γίνει Κάβος ή Μπενίτσα στις χειρότερες μέρες της. Αποτέλεσμα η Παλιά Πόλη να εγκαταλείπεται (κατά το δημοτικό εκπρόσωπο έχουν μείνει κάπου 4.000 άτομα από τις 16.000 που ήταν πριν 30 χρόνια), το rbnb να έχει αυξηθεί κατακόρυφα, η πόλη να αλλάζει μορφή με ταχύτατους ρυθμούς και φυσικά να βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα πολιτισμικής κατάρρευσης με τα συμπτώματα εμφανή σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.
 
Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται να λύσει, ή έστω να βελτιώσει την κατάσταση. Αντίθετα, με τη στάση της την επιδεινώνει σε κάθε τομέα και είναι βέβαιο ότι η Παλιά Πόλη θα μετατραπεί σε μια νέα Μντίνα (η παλιά πρωτεύουσα της Μάλτας η οποία σήμερα είναι συντηρημένη αλλά ακατοίκητη, θυμίζοντας κινηματογραφικό σκηνικό).
 
Κι ενώ η ΕΛΑΣ μέσα σε 2-3 μέρες σταμάτησε την ιστορία με τη μουσική μετά τις 11 μ.μ., η κυρία Δήμαρχος δήλωσε ότι κανένα σωματείο δεν ζήτησε παράταση ωραρίου. Ουσιαστικά είναι η απάντηση της Δημοτικής Αρχής η οποία είναι σαφέστατη. Δηλαδή «μπορούμε να αλλάξουμε το ωράριο αν το ζητήσετε, ώστε να είστε νόμιμοι». Οπότε ούτε γάτος ούτε ζημία. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τα όργανα συνεχίζουν μέχρι το ξημέρωμα μακάρι, η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να κάνει κάτι και όσοι κάτοικοι απόμειναν πρέπει να σκέφτονται άλλες μορφές αντίδρασης.
 
Μια τέτοια αντιμετώπιση από τη Δημοτική Αρχή θα είναι τελείως φυσιολογική αφού σταθερά, από όταν ανέλαβε, αντιμετωπίζει την Παλιά Πόλη σαν ακατοίκητο χώρο, δηλαδή σαν σύνολο ντουβαριών (όπως άλλωστε και η προηγούμενη δημοτική αρχή).
 
Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ΤΕΕ, ΠΕΔΙΝ, Πανεπιστήμιο έδωσαν συνέντευξη τύπου για συνέδριο που θα γίνει τον Οκτώβρη για τους στόχους της επόμενης 20ετίας για να υπηρετήσουμε όλοι (λένε) «το διαχρονικό συμβολισμό που φέρει το όνομα “Κέρκυρα” κοιτώντας μακριά στο μέλλον».
 
Όταν με το καλό γίνει το συνέδριο, όπου υποθέτουμε θα κληθεί να λάβει μέρος και ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων της Παλιάς Πόλης, θα δούμε ποιος είναι ο στόχος του. Απλά ελπίζουμε να μην είναι στη γνωστή παλιά λογική «για τη Κέρκυρά μας» η οποία βοήθησε πολύ να φτάσουμε εδώ που είμαστε, γιατί κάτι τέτοιο υποψιαζόμαστε από τα σχετικά δημοσιεύματα.
 
*Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search