Print this page

Αντιδρούν οι κάτοικοι με συγκέντρωση και συλλογή υπογραφών για το Άλσος Γαρίτσας

June 02, 2022 711

 

Αντίθετοι στην απόφαση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία γηπέδου skateboard στο άλσος της Γαρίτσας, στην Κέρκυρα, εμφανίζονται οι κάτοικοι.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου της περιοχής, Αλέκος Βέργης, τόνισε στην ΕΡΤ  ότι η πληροφορία προέκυψε με επίσημο τρόπο, δηλαδή ύστερα από την ενημέρωση που έκανε ίδια η Δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου, όταν κάλεσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου και τον ενημέρωσε ότι υπάρχει το πλάνο να πραγματοποιηθεί το γήπεδο τροχοσανίδας στο Άλσος.

Όπως εξηγεί ο κ. Βέργης, οι κάτοικοι αντιτίθενται στην τσιμεντοποίηση και στην καταστροφή του χώρου πρασίνου αλλά και στην περιβαλλοντική καταστροφή που θα συντελεστεί στο Άλσος, ενώ ανήρτησαν και πανό στην Άνω Πλατεία για να διαμαρτυρηθούν.

Επίσης, τόνισε το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο, οι κάτοικοι θα πρέπει να φύγουν από την περιοχή, καθώς θα βρίσκονται 13 μέτρα από την πίστα και δεν θα μπορούν να σταθούν από τον τρομερό θόρυβο των 104 dB. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει ο κ. Βέργης, η πίστα του skateboard, μπορεί να αφαιρεθεί από το έργο της ανάπλασης, χωρίς να χαθεί η χρηματοδότηση και κατ’ επέκταση όλο το έργο.

Τέλος, προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει μαζί με τους κατοίκους της περιοχής τον αγώνα, ενημερώνοντας τα διάφορα Υπουργεία, την Ε.Ε. και την UNESCO. (ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ)
 Στο Άλσος Γαρίτσας συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας και άλλοι Κερκυραίοι, για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής πίστα σκέιτμπορντ, στην οποία είναι αντίθετοι.
Ο Σύλλογος επαναφέρει το θέμα, καθώς ενημερώθηκε, όπως ανακοίνωσε, από τη Δήμαρχο ότι η κατασκευή τελικά θα προχωρήσει, παρά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για να ακυρωθεί το σχέδιο.

 

Το κείμενο διαμαρτυρίας που υπέγραψαν οι παρευρισκόμενοι: «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την τσιμεντοποίηση 900 τ.μ. πρασίνου για να γίνει πίστα σκέιτ. Χώρος πρασίνου περιπάτου οικογενειών, τοπίο φυσικού κάλλους και τουριστικής προβολής του νησιού μας θα μεταβληθεί σε χώρο με θορυβώδεις δραστηριότητες».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.