• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Μη μας το φέρουν για παράδειγμα

June 24, 2022 565
 
 
Του Ειδικού Συνεργάτη
 
Για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων Υ.Ε. με μουσική στο Νότο του νησιού μας, το εκεί δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε μια (προσέξτε) ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΩΝ.
 
Αυτή είναι: Λειτουργία ως τη 1 το πρωί τις καθημερινές και τις 2 το Σάββατο με επιτρεπόμενο όριο θορύβου τα 80 db. Για την τήρηση των 80 db είναι προφανές που θα καταλήξει η ιστορία. Η απορία μας είναι για τη σχέση που έχουν αυτές οι παρατάσεις με τις αστυνομικές διατάξεις. Σύμφωνα με την απόφαση, οι περίοικοι προφανώς δεν ενοχλούνται με την παράταση. Δηλαδή ουδείς εργάζεται από πρωί στο Νότο. Εξαίρετες εργασιακές συνθήκες!
 
Απορία: Αν αυτή είναι η «μέση λύση», τότε τι θα γίνονταν αν δεν ήταν; Θα δίνονταν άδεια ως τα ξημερώματα; Τι είδους απόφαση είναι αυτή; (μη μας αρχίσει κανένας για δημοκρατικές διαδικασίες και διάφορα τέτοια συγκινητικά γιατί κάπως έτσι εδώ και 25 χρόνια και ελέω δημοκρατίας όλοι γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τη γνωστή αστυνομική διάταξη).
 
Η Παλιά Πόλη βέβαια δεν είναι Κάβος, ούτε Μεσογγή, ούτε Άι Γιώργης. Περιμένουμε τις εισηγήσεις της Δημοτικής Ενότητας, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (να δούμε και τι εννοούν ποιότητα ζωής), του Δημοτικού Συμβουλίου και την τελική απόφαση της Περιφέρειας.
 
Είμαστε πολύ περίεργοι αν θα βρουν τρόπο παράκαμψης της νομοθεσίας και ποιος θα τολμήσει να πει ότι τα ντάπα-ντούπα δεν ενοχλούν τους περίοικους.
Πολύ περίεργοι είμαστε. Περιμένουμε.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search