Print this page

Σύλλογος μονίμων κατοίκων: Να ακυρωθεί η συνεδρίαση

July 25, 2022 537

Επιστολή του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης  με αίτημα για ακύρωση της προσεχούς συνεδρίασης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Πρόεδρο επιτροπής διαβούλευσης δήμου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Δ. Μεταλληνό
Κοιν: Μέλη Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Κ. Κέρκυρας & Δ.Ν
Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Δ.Ν κα. Μερόπη Υδραίου
Πρόεδρο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Θ. Γιώτη
Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ν. Καλόγερο

 
 
 

Αξιότιμε πρόεδρε
Σε συνέχεια της από 20/7/2022 πρόσκλησής σας με θέμα «Πρόσκληση σε τακτική Συνεδρίαση (4η ) της Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30, στην Αίθουσα «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ» (Παλαιόπολη Μον-Ρεπό), και λαμβάνοντας υπόψη τον κανονισμό λειτουργίας της επιτροπής διαβούλευσης Αριθμ. Απόφασης : 21-467/28-8-2013 ΑΔΑ: ΒΛ90ΩΕΑ-ΞΜΤ, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι

Σύμφωνα με τον κανονισμό, Άρθρο 8 – Διαδικασία Δημόσιας Διαβούλευσης

1. Η διαδικασία των διαβουλεύσεων γίνεται σε δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις (3) μήνες για θέματα που εισάγονται προς συζήτηση, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία κοινοποιείται στα μέλη με κάθε πρόσφορο μέσο επτά (7) εργάσιμες ημέρες πριν τη συνεδρίαση και συνοδεύεται από εισήγηση επί των υπό συζήτηση θεμάτων.
Η πρόσκληση για την προσεχή συνεδρίαση, κατά παράβαση του κανονισμού, εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 20/7/2022, 6 ημερολογιακές ημέρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση και μόλις 4 εργάσιμες ημέρες πριν από αυτή. Επιπλέον η πρόσκληση δεν συνοδεύονταν απο καμία εισήγηση επι κανενός θέματος.

Στις 22/7/2022 (2 εργάσιμες πριν τη συνεδρίαση) αποστείλατε με 2 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εισηγήσεις για τα 2 από τα 3 θέματα της συνεδρίασης. Με έκπληξη παρατηρήσαμε ότι ενώ το πρώτο θέμα της συνεδρίασης είναι «Γνωμοδότηση για την τροποποίηση ή μη του άρθρου 26 της με αριθμ. 5-109/2.4.2012 (ΑΔΑ:Β4Ω3ΩΕΑ-Α6Τ) Απόφασης του Δήμου, ως προς την παράταση ή μη του ωραρίου χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων στα δραστηριοποιούμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντός των ορίων της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας και την έκδοση νέας απόφασης παράτασης ωραρίου μουσικής ή μουσικών οργάνων στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου.» Η εισήγηση που στείλατε αναφέρεται σε νέα επικαιροποιημένη απόφαση παράτασης ωραρίου σε ολόκληρο το Δήμο και όχι σε τροποποίηση του άρθρου 26 του υπάρχοντος κανονισμού (5-109/02-4-2012) αφού αυτός σύμφωνα με την εισήγηση καταργείται. Στην ουσία καλούμαστε να συζητήσουμε ένα νέο προχειρογραμμένο κανονισμό χρήσης μουσικής από καταστήματα ο οποίος θα είναι μιάμιση σελίδα.
Επίσης επι του δευτέρου θέματος Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η εισήγηση που λάβαμε είναι αφενός δυσανάγνωστη, αφετέρου απουσιάζει όλο το συνοδευτικό ηλεκτρονικό υλικό το οποίο είναι και η ουσία της διαβούλευσης.

Για τους παραπάνω λόγους και με δεδομένο ότι:
η πρόσκληση είναι άκυρη οπότε η συνεδρίαση δεν δύναται να παράξει έννομο αποτέλεσμα,
οι εισηγήσεις είναι πρόχειρες, ελλείπεις και κακογραμμένες,
απουσιάζει η εισήγηση του 3ου θέματος,
βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού όπου ο χρόνος της πλειονότητας των μελών της επιτροπής είναι περιορισμένος (σχετικά υπενθυμίζουμε τις επιστολές φορέων μελών σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση πέρσι τον Αύγουστο και την ορθή αναβολή που δώσατε τότε).
Ζητάμε την ακύρωση της παρατύπως ορισθείσας συνεδρίασης μέχρι να αποσταλούν ορθές και πλήρης εισηγήσεις ή ορθή ως προς τα θέματα πρόσκληση ώστε να συγκληθεί η επιτροπή σύμφωνα με τον κανονισμό της.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.