Print this page

Δεν εγκρίθηκε η παράταση του ωραρίου μουσικής στην πόλη

August 04, 2022 521

 

Παραμένει μέχρι τις 11.00 η χρήση μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παλιά πόλη της Κέρκυρας μετά τη χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου κεντρικής Κέρκυρας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Μ. Παγκράτη για την ert.gr
Το Σώμα συζήτησε την πρόταση της Επιτροπής Ποιότητας ζωής την οποία εισηγήθηκε και η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, να παραταθεί το ωράριο της μουσικής μέχρι τις 12.00 τις καθημερινές και μέχρι τις 12.30 Παρασκευή και Σάββατο καθώς και τις παραμονές αργιών. Η πρόταση αφορούσε, ύστερα από διαπραγματεύσεις που έγιναν στο διάλειμμα της συνεδρίασης, το διάστημα μέχρι το τέλος του 2022.

Λίγο πριν την ψηφοφορία ο Γιάννης Τρεπεκλής κατέθεσε διαφορετική πρόταση ζητώντας να παραταθεί το ωράριο της μουσικής μέχρι τις 12.00. Στην τελική ψηφοφορία δεν συγκεντρώθηκαν οι 23 ψήφοι που απαιτούνται για την έγκριση κάθε πρότασης που θα αποτελούσε κανονιστικού χαρακτήρα πράξη.
Ψήφισαν θετικά μόνο 21 δημοτικοί σύμβουλοι, 10 ψήφισαν την πρόταση που κατέθεσε ο Γιάννης Τρεπεκλής και 10 ήταν οι αρνητικές ψήφοι (υπερ της πρότασης των κατοίκων) ενώ από την ψηφοφορία απείχε ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Καρύδης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του προεδρείου να βάλει σε ψηφοφορία τη δική του πρόταση για το θέμα.

Ο Γιάννης Τρεπεκλής μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ δικαιολόγησε γιατί την τελευταία στιγμή διαφοροποίησε τη θέση του και κατέθεσε άλλη πρόταση με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί καμία παράταση του ωραρίου. Η αρχική του τοποθέτηση ήταν να δοθεί παράταση της μουσικής έστω και πιλοτικά για αυτό το καλοκαίρι ώστε να δοκιμαστεί η δυνατότητα συναίνεσης μεταξύ επαγγελματιών και κατοίκων. Στη συνέχεια κατέθεσε τη διαφοροποιημένη πρόταση έστω και κατά μισή ώρα.

Ενδιαφέρον είχε η θέση του Γιώργου Καλούδη ο οποίος εξήγησε ότι το όλο θέμα προέκυψε από την έλλειψη εμπιστοσύνης για την εφαρμογή της όποιας απόφασης. Είπε δηλαδή ότι πρακτικά η αστυνομία δεν μπόρεσε τα προηγούμενα χρόνια να ελέγξει την ένταση της μουσικής διότι – φήμες αναφέρουν – πως εξαφανιζόταν το ντεσιμπελόμετρο, ή ότι με κάποιο τρόπο κάποιος ειδοποιούσε τους καταστηματάρχες την ώρα που θα γινόταν ο έλεγχος και χαμήλωναν τη μουσική.
Η θέση του γενικότερα ήταν να μην παραταθεί το ωράριο και να τηρηθεί αυστηρά το όριο της 11ης νυχτερινής.

Ονομαστική ψηφοφορία (Από το ρεπορτάζ του enimerosi.com)

Συγκεκριμένα στην ονομαστική ψηφοφορία οι δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν ως εξής: 

ΥΠΕΡ της εισήγησης Υδραίου: Παράταση μέχρι τις 12 από Κυριακή έως Πέμπτη, 12:30 Παρασκευή, Σάββατο και παραμονές αργιών (πιλοτικά έως 31/12/22).

Μεταλληνός Δημήτρης
Σκούπουρας Ανδρέας
Παντελιός Γιώργιος
Σερεμέτης Γιάννης
Μωραΐτης Σπύρος
Τόμπρου Χρυσούλα
Καλόγερος Νίκος
Γιώτης Χάρης
Μελίδης Βασίλης
Τζάννε Παναγιώτα
Ζερβού Μαρία 
Ραράκος Ευάγγελος
Κατέχης Δημήτρης
Αργυρός Βασίλης 
Κατέχης Αλέξανδρος
Σπάτουλας Βασίλης (παράταξη Τρεπεκλή)
Βαρούχας Παναγιώτης
Ρίγγα Άντζελα
Πουλής Σπύρος
Μαγιολαδίτης Μάριος
Δρυ Μαρία


ΥΠΕΡ της πρότασης Τρεπεκλή: Παράταση μέχρι τις 12 κάθε μέρα (μέχρι 31/12/2022).

Τρεπεκλής Γιάννης
Βραδής Νίκος
Ανυφαντής Γεράσιμος
Τριανταφυλλούδης Γιάννης 
Μπούρας Σπύρος
Δήμου Αλέξανδρος
Μάζη Αγαθή
Αγάθος Κώστας
Θεόδοτος Δημήτριος
Ρίγγας Σπύρος

ΚΑΤΑ της παράτασης ψήφισαν

Φανή Τσιμπούλη (παράταξη Τρεπεκλή)
Τηλέμαχος Βασιλάκης (παράταξη Καλούδη)
Γιώργος Καλούδης
Σπύρος Βλάχος
Χρύσανθος Σαρλής
Μάκης Μπούκας (παράταξη Σαρλή)
Γιάννης Μπορμπότης (Λαϊκή Συσπείρωση)
Μυρσίνη Χαραλάμπους (Λαϊκή Συσπείρωση)
Πιέρρης (Λαϊκή Συσπείρωση)
Σπύρος Νεράντζης

Ο Γιώργος Καρύδης απείχε από τη ψηφοφορία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Προεδρείο γιατί δεν έθεσε προς ψηφοφορία την πρόταση που ο ίδιος κατέβασε.

Ως εκ τούτου, η πρόταση για παράταση δεν εγκρίθηκε και το ωράριο παραμένει ως έχει δηλαδή μέχρι τις 11 το βράδυ. Σημειώνεται ότι το ωράριο αυτό ισχύει για το Ιστορικό Κέντρο, με νοητό όριο τα Παλαιά Τείχη (Σταμ. Δεσύλλα προς Πλατεία Σπιανάδα). Για τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου το ωράριο μουσικής είναι  μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα την καλοκαιρινή περίοδο, σύμφωνα με την Κανονιστική του 2012.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.