• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Ερώτηση ΚΚΕ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Γ.Ν. Κέρκυρας στον υπουργό Υγείας

May 28, 2020 4507

 

Ερώτηση για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κατέθεσαν στον υπουργό Υγείας,  οι βουλευτές του  ΚΚΕ  Παπαναστάσης Νίκος και Καραθανασόπουλος Νίκος.

Ειδικότερα, αναφέρουν τα εξής: «Κατόπιν καταγγελιών του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αλλά και εργαζομένων στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας (ΓΝΚ) ήρθε στο φως της δημοσιότητας ο απροκάλυπτος εμπαιγμός και παραπλάνηση των εργαζομένων από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

 

     Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΓΝΚ, αφού χρησιμοποίησε τους συγκεκριμένους εργαζόμενους την περίοδο της καραντίνας, επεκτείνοντας τη σύμβασή τους, η οποία έληγε περίπου εκείνη την περίοδο και αφού μάλιστα τους ανάγκασε να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους, υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση, ότι δεν επιθυμούν ουσιαστικά τη μονιμοποίησή τους, τώρα προχωρά ένα βήμα παραπέρα.

     Τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ακόμα διαγωνισμός για πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου (ατομικές συμβάσεις) στην καθαριότητα του ΓΝΚ για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. Πέρα από το ύποπτο γεγονός ότι η προκήρυξη, βάση της οποίας διενεργείται ο διαγωνισμός, άλλαξε πολλές φορές ενώ οι ενδιαφερόμενοι κατέθεταν αιτήσεις συμμετοχής, η διοίκηση του Νοσοκομείου και μάλιστα ο ίδιος ο Διοικητής κύριος Λεωνίδας Ρουμπάτης σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, που ήδη δουλεύουν και θέλησαν να συμμετάσχουν εκ νέου στο διαγωνισμό, τους διαβεβαίωσε ότι θα μπορούσαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής και τα σχετικά δικαιολογητικά και στο Πρωτόκολλο του Νοσοκομείου αυτοπροσώπως, εκτός από τον τρόπο που προέβλεπε η προκήρυξη, όπως εξάλλου είχαν κάνει και στο παρελθόν σε αντίστοιχες προκηρύξεις.

     Έτσι, σχεδόν το σύνολο των εργαζόμενων (37 άτομα), κατέθεσαν τα απαραίτητα έγγραφα στο Πρωτόκολλο, το οποίο όχι μόνο τα δέχτηκε αλλά τους χορήγησε και σχετικούς αριθμούς πρωτοκόλλου, πράγμα που δείχνει ότι έγινε με εντολή του Διοικητή γιατί πώς διαφορετικά θα παραλάμβανε τους φακέλους των υποψηφίων; Οι εργαζόμενοι δηλαδή, που κατέθεσαν εμπρόθεσμα τους σχετικούς φακέλους, είχαν την πεποίθηση ότι κάνουν κάτι νόμιμο. Μάλιστα, με την ίδια διαδικασία (κατάθεση στο Πρωτόκολλο) υπέβαλαν τους φακέλους τους για τον διαγωνισμό και άλλοι 33 υποψήφιοι, οι οποίοι δεν εργάζονται στο ΓΝΚ.

     Προς μεγάλη έκπληξη όμως όλων των παραπάνω, μόλις λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενημερώθηκαν ότι όσοι κατέθεσαν τους φακέλους τους στο Πρωτόκολλο του Νοσοκομείου (70 υποψήφιοι συνολικά) τίθενται εκτός διαγωνισμού, καθώς οι φάκελοι θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί είτε ηλεκτρονικά είτε ταχυδρομικώς στην σχετική υπηρεσία. Η παγίδευση αυτή των εργαζόμενων από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι μάλλον το ευχαριστώ στους ήρωες της πρώτης γραμμής. Είναι η άλλη όψη των υποκριτικών «χειροκροτημάτων». Παράλληλα, η κίνηση αυτή στοχεύει στην ανακύκλωση της ανεργίας και απογυμνώνει το Νοσοκομείο της Κέρκυρας από έμπειρο προσωπικό στην καθαριότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία, εν μέσω μάλιστα πανδημίας.

     Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουν ακολουθήσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, όλων των αποχρώσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), των ίδιων των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συνεχή μείωση των κονδυλίων και για την υγεία του λαού μας, ώστε να «περισσεύουν» ολοένα και περισσότερα χρήματα για να την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις σαν αυτά που εξήγγειλε και πάλι ο Πρωθυπουργός την Τετάρτη 20/5/2020. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εργασιακής ομηρίας των εργαζόμενων στην καθαριότητα του ΓΝΚ, από τους εργολάβους της ΝΔ, στις ατομικές συμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχιση της ανακύκλωσης της ανεργίας και πάλι από την ΝΔ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε:

 

Οι προαναφερόμενοι υποψήφιοι να μη βρεθούν εκτός διαγωνισμού και με απόφαση της διοίκησης να γίνουν αναδρομικά δέκτες προς εξέταση οι αιτήσεις των 70 εργαζομένων από την αρμόδια επιτροπή του νοσοκομείου, καθώς κατατέθηκαν εμπρόθεσμα όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί πρωτοκόλλου παραλαβής.

Οι παραπάνω εργαζόμενοι που καλύπτουν ανάγκες του νοσοκομείου να πάψουν να είναι όμηροι των εκάστοτε πολιτικών και οι συμβάσεις τους να μετατραπούν με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλεία με δικαιώματα;

Να προσληφθούν επιπλέον όσοι χρειάζονται με μόνιμη και σταθερή δουλειά για να καλυφθούν τα τεράστια κενά του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και στον τομέα της καθαριότητας;

Να διασφαλίζεται η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, τόσο κατά την περίοδο της πανδημίας όσο και γενικότερα;».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search