• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Απογοητευτική η κατάσταση στο Βίδο

August 27, 2022 420
Την Κυριακή 21/08/2022 αντιπροσωπεία της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ, στην οποία συμμετείχε ο Δημοτικός της Σύμβουλος, επισκέφθηκε το νησί του Βίδο.
Τα μέλη της παράταξης αναχώρησαν με το δημοτικό καΐκι στις 09:00 π.μ. και επέστρεψαν, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς, στις 11:30 π.μ.
 
Η κατάσταση στη νησίδα ήταν απογοητευτική, καθώς υπό κατάρρευση ήταν το διοικητήριο και τα οχυρά, ενώ ο χώρος των κατασκηνώσεων δεν ήταν σε θέση να δεχθεί κατασκηνωτές, ακυρώνοντας το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής ότι η ακύρωση των φετινών κατασκηνώσεων οφείλονταν μόνο στην αδυναμία εύρεσης προσωπικού που θα στελεχώσει τις κατασκηνώσεις.
Επιπλέον, καταγράψαμε την ύπαρξη κάποιων κατεστραμμένων πυροσβεστικών φωλιών, ενώ τόσο το εστιατόριο όσο και το κυλικείο δεν λειτουργούσαν τις συγκεκριμένες ώρες που βρισκόταν η αντιπροσωπεία στη νησίδα.
Όσον αφορά την γραμμή σύνδεσης, το δημοτικό καΐκι, όπως πληροφορηθήκαμε, εξυπηρετεί μόνο το 30% των επισκεπτών, καθώς το ανταγωνίζονται ιδιώτες με αποτέλεσμα η εκμετάλλευση του δημοτικού καϊκιού, να έχει γίνει ζημιογόνα με πολύ πιθανό το σενάριο να αποχωρήσει από αυτήν ο πλειοδότης. Ένα ερώτημα που τίθεται εκ των πραγμάτων, είναι κάτω από ποιες συνθήκες εξυπηρετεί την γραμμή ιδιώτης. Η σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον καπετάνιο του δημοτικού καϊκιού είναι για 3+3 χρόνια και δεν έχει προβλεφθεί καμία πρόνοια από την Δημοτική αρχή προκειμένου να στηριχθεί και να υπάρχει απρόσκοπτη σύνδεση της νησίδας με την πόλη της Κέρκυρας μέσω του δημοτικού καϊκιού. Η θέση του Δημοτικού Καϊκιού έχει αλλάξει με αποτέλεσμα η περιβόητη στάση που δημιουργήθηκε στην αρχή της Δημοτικής θητείας προκειμένου να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες, να χρησιμοποιείται από τους πελάτες των ιδιωτών και όχι του Δημοτικού Καϊκιού. Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η απαγόρευση στον μισθωτή να έχει εκδοτήρια προκειμένου να εξυπηρετεί τους επισκέπτες. Επίσης πρέπει να τονισθεί ότι οργανωμένα γκρουπ επισκεπτών προτιμούν τους ιδιώτες και όχι τη δημοτική σύνδεση, εκθέτοντας το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου το οποίο αδιαφορεί για την συγκεκριμένη εξέλιξη.
Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ έχοντας πλέον τεκμηριώσει την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί του Βίδο, εμμένει στην άποψη ότι χρειάζεται σύγκληση μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου που θα ζητηθούν τα προβλήματα, θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση για την κατάσταση και θα εκτεθούν απόψεις για το μέλλον της νησίδας.
 
 
 
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search