• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Η πρόταση «παράτασης του ωραρίου μουσικής στα ΚΥΕ» ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ, παρά την ανοικτή ή / και συγκεκαλυμένη πίεση που ασκήθηκε

September 12, 2022 198

 Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Αυγούστου 2022, σύμφωνα με την οποία  συνεχίζεται η νόμιμη εφαρμογή από τις αρχές, της κανονιστικής απόφασης 5-109, 2/4/2012,  που εξαιρεί το Ιστορικό Κέντρο της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας από κάθε παράταση μουσικής πέραν των ορίων που θέτει η ίδια και η ΑΔ3/1996.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συμπληρώνονται 40 μέρες από την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Αυγούστου. 2022, σύμφωνα με την οποία  συνεχίζεται η νόμιμη εφαρμογή από τις αρχές, της κανονιστικής απόφασης 5-109, 2/4/2012,  που εξαιρεί το Ιστορικό Κέντρο της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας από κάθε παράταση μουσικής πέραν των ορίων που θέτει η ίδια και η ΑΔ3/1996.

Ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων παρά το γεγονός ότι ΔΕΝ ήταν αυτός που προκάλεσε το συγκεκριμένο θέμα, αφουγκραζόμενος τους κατοίκους της παλαιάς πόλης και μετά από γνωμοδότηση που έλαβε από έγκριτο νομικό σχετικά με την αντισυνταγματικότητα της τότε επιχειρούμενης τροποποίησης του κανονισμού άδειών χρήσης και λειτουργίας μουσικής και μουσικών οργάνων σε ΚΥΕ, αιτήθηκε και στήριξε το νόμιμο, δηλαδή την μη τροποποίηση του κανονισμού σχετικά με την επέκταση του ωραρίου στην παλιά πόλη.

Η πρόταση «παράτασης του ωραρίου μουσικής στα ΚΥΕ» ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ, παρά την ανοικτή ή / και συγκεκαλυμένη πίεση  που ασκήθηκε  σε δημοτικούς συμβούλους του Τοπικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου, από διαφόρους, συνεπικουρούμενους δυστυχώς  από μέλη  της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης καθώς και 1-2 μεμονωμένους συμβούλους.

Αρχηγοί παρατάξεων και μέλη τους, που δεν υποστήριξαν τη πρόταση του συλλόγου εστίασης, δέχτηκαν σκαιότατες λεκτικές επιθέσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι «επιθέσεις» συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες για εκφοβισμό των δημοτικών συμβούλων και των συλλόγων των κατοίκων. Αυτές εξελίχθηκαν και σε προσπάθειες  υπονόμευσης  του κύρους και της αξιοπιστίας του Συλλόγου μας, πρακτικές που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές και πρέπει απερίφραστα να  καταδικαστούν από ολόκληρη την κερκυραϊκή κοινωνία.

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Κέρκυρας εκφράζει τις θερμές  ευχαριστίες   των κατοίκων της παλιάς πόλης, προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων επιτροπών, και ιδιαίτερα στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου δεδομένου ότι  με την  κοινωνική  ευαισθησία και τη στάση τους στήριξαν  την τελική απόφαση η οποία συμβάλλει, σε σημαντικό βαθμό, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του πυκνοκατοικημένου Ιστορικού Κέντρου Κέρκυρας, το οποίο συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco από το 2007.

Ελπίζουμε  το αποτέλεσμα αυτό  της ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποτελέσει την απαρχή για την επίλυση όλων των προβλημάτων της Παλιάς Πόλης που χρονίζουν, και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε αταλάντευτα  ενάντια στα συμφέροντα που επιβουλεύονται την διατάραξη της κοινωνικο-οικονομικής συνοχής στη παλιά πόλη χωρίς κανένα σεβασμό στο μνημείο και τους κατοίκους του.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« September 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search