• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Ένωση Συλλόγων Γονέων Κέρκυρας: Πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες!

September 19, 2022 445

 

 

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας σχετικά με τη συνάντησή της με το βουλευτή της ΝΔ, τη Δήμαρχο, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τον Περιφερειακό Διευθυντή και τους προέδρους των δύο σχολικών επιτροπών

Η ανακοίνωση

Την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου κεντρικής Κέρκυρας συναντηθήκαμε με την Δήμαρχο, τους Διευθυντές των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης, τους προέδρους των δύο σχολικών επιτροπών και τους βουλευτές του νομού μας (οι δύο δεν παραβρέθηκαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων).
Τέθηκαν εκ μέρους μας συγκεκριμένα θέματα όπως η σχολική στέγη στο Δήμο μας, που αιμορραγεί, το πρόβλημα των μεταφορών των μαθητών που από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας δεν μπόρεσαν να πάνε στο σχολείο τους, το ολοήμερο σχολείο και το νέο διευρυμένο ολοήμερο με τις ελλείψεις σε υποδομές για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία τους. Θέσαμε το θέμα της καθαριότητας των σχολείων ειδικά σε συνθήκες πανδημίας καθώς και το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης στέγης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έρχονται στο νησί μας για εργασία.
Όσο και αν προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Αν και έγιναν κάποια αναγκαία έργα συντήρησης-επισκευής κάποιων σχολείων, αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης, αντίθετα συντηρούν μια κατάσταση με παλαιές-γερασμένες σχολικές υποδομές. Οι ανάγκες στο νησί μας είναι πολύ περισσότερες. Ως γονείς ανησυχούμε για την στατικότητα και την καταλληλόλητα παλαιών κτιρίων για τα οποία προτείναμε τον έλεγχο από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, ιδιαίτερα σε μια σεισμογενή περιοχή όπως η δική μας.
Εκφράζουμε για πολλοστή φορά την αγανάκτησή μας για τις προκάτ κατασκευές που μπήκαν για τα νηπιαγωγεία και που θα μείνουν εκεί για τουλάχιστον 5 χρόνια ακόμα βάσει της κείμενης νομοθεσίας την οποία υλοποιεί κατά γράμμα ο Δήμος!! αν δεν βρεθούν ή φτιαχτούν καινούρια σχολεία. Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι είναι λύση ανάγκης. Εμείς ρωτάμε: Ποια ανάγκη εξυπηρετούν; Σίγουρα όχι τις ανάγκες των νηπίων και των εκπαιδευτικών. Η ανάγκη για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία δεν λύνεται με στοίβαγμα 4χρονων και 5χρονων παιδιών σε αίθουσες από λαμαρίνες. Έντονος ήταν ο προβληματισμός μας για σχολεία που βρίσκονται πάνω σε κεντρικούς δρόμους με πολύ μεγάλη κίνηση και ζητήθηκε να υπάρξουν μόνιμοι σχολικοί τροχονόμοι με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, χωρίς όμως να λάβουμε κάποια ιδιαίτερη δέσμευση.
Μας πληροφόρησαν ότι έχουν βρεθεί τρία προτεινόμενα οικόπεδα για το Δημοτικό σχολείο Αλεπούς και ένα οικόπεδο στην περιοχή των Καναλίων και που ο ιδιώτης θα προβεί στο χτίσιμο σχολικού κτιρίου το οποίο έπειτα ο Δήμος θα μισθώνει από εκείνον!!! Όσο αφορά το 3ο-4ο Γυμνάσιο η απάντηση που πήραμε είναι ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την μεταφορά των φυλακών!!! Για το Γυμνάσιο Φαιάκων μας ενημέρωσαν ότι το οικόπεδο και κτίριο του παλαιού Κτηνιατρείου είναι ένας καλός χώρος, ωστόσο αυτό ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και οι διαδικασίες είναι δύσκολες και βραδυκίνητες!
Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας, η Περιφέρεια και οι Δήμοι επιχειρούν αλλαγές τόσο στην μορφή όσο και στο περιεχόμενο του σχολείου που επηρεάζει το μέλλον των παιδιών μας. Η υποχρηματοδότηση της παιδείας δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά πολιτική επιλογή για να εξοικονομούνται χρήματα από το κράτος. Οι αλλαγές, οι αναδιαρθρώσεις και οι παρεμβάσεις είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες μας. Το σχολείο – επιχείρηση που θα αναζητά χορηγούς και εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης, η κατηγοριοποίηση των σχολείων και των παιδιών μας, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.
Ως Ένωση καλούμε τους γονείς να μην συμβιβάζονται με την σημερινή κατάσταση. Να μην δεχτούν να βάλουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους (τα έχουν ήδη πληρώσει από τους φόρους) για να καλύψουν τα “κενά” του κράτους. Να απαιτήσουν με τη συμμετοχή τους μέσα από τους Συλλόγους αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους, σε σχολεία σύγχρονα και ασφαλή, με δημόσιο δίκτυο μαθητικών μεταφορών, με μόνιμο προσωπικό σε όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Απαιτούμε και διεκδικούμε σύγχρονα ασφαλή σχολεία για όλους τους μαθητές, σχολεία εφάμιλλα του 21ου αιώνα!
Όλοι την Δευτέρα στις 1:30μ.μ στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ, του ΣΕΠΕ και της Ένωσης Γονέων στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης
Όλοι την Τετάρτη στις 11:00π.μ στο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων για διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Ι.Ν για το κρίσιμο ζήτημα των μεταφορών των μαθητών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search