Print this page

ΛΑΣΥ: Μνημείο πολιτικής υπεροψίας.

October 01, 2022 586

Με ανακοίνωση της η ΛΑϊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΛΑΣΥ) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας αναφέρει τα εξής

Μνημείο πολιτικής υπεροψίας

Η γραπτή δήλωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, μετά το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το θέμα του Άλσους της Γαρίτσας, αποτελεί μνημείο πολιτικής υπεροψίας και αυταρχισμού.

Όταν η παράταξή του ήταν στη πλευρά της αντιπολίτευσης, έκλινε τη λέξη «διαβούλευση» σε όλες τις πτώσεις. Τώρα η όποια συζήτηση γίνεται με όρους πολιτικού τσαμπουκά, προσβολών και ύβρεων. Η τακτική του κ. Αντιδημάρχου αποκαλύφθηκε για μία ακόμη φορά όταν στην απάντηση της σχετικής ερώτηση που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» επέλεξε, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να απευθυνθεί στους κατοίκους της περιοχής και στα μέλη του Συλλόγου του Άλσους της Γαρίτσας, λέγοντας τους ότι «δεν βλέπει ενδιαφέρον για την ανθρώπινη ζωή». Θεωρεί δηλαδή ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την ανθρώπινη ζωή από αυτούς που ζουν και περπατούν καθημερινά μέσα στο ίδιο το Άλσος…

Άραγε, από που προκύπτει ότι η αισθητική άποψη της Δημοτικής Αρχής, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση, όπως την εννοεί, πρέπει να είναι αυτό που οφείλει να αρέσει και σε όλους τους υπολοίπους; Από που προκύπτει ότι όλες οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής πρέπει να μένουν στο απυρόβλητο λες και όλοι οι άλλοι δεν έχουν αίσθηση, γνώση και άποψη, λες και θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να είναι απαθείς κομπάρσοι των μοναδικών αυτοανακηρυχθέντων υπερασπιστών αυτού του τόπου;

Δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να διανοηθεί ότι, όποιος ασκεί κριτική είναι είτε «μικρή μερίδα» είτε όχι, μπορεί να ενδιαφέρεται για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του και ταυτόχρονα να μην συμφωνεί μαζί τους; Είναι προσβλητικό και υποτιμητικό, η Δημοτική Αρχή να ισχυρίζεται ότι ο καθένας που αγωνίζεται ή διεκδικεί, ο καθένας που εκφράζει άλλη άποψη κινείται από σκοπιμότητα, χειραγωγείται είτε έχει προεκλογικές και κομματικές στοχεύσεις. Βέβαια αυτό προκύπτει επειδή κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια.

Η υποτίμηση του κερκυραϊκού λαού δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, όταν είναι να υφαρπάξουν την ψήφο του υμνούν τον πολιτισμό του, την ανωτερότητα της κουλτούρας του, αλλά όταν έχει διαφορετική γνώμη και μάλιστα την εκφράζει συλλογικά και οργανωμένα τον αγνοούν και τον συκοφαντούν.

Είναι πάντως προκλητικό να μας κουνάνε το δάχτυλο για την άθληση της νεολαίας και τον πολιτισμό στο Δήμο που δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ υπαίθριο θέατρο (αντί αυτών υπάρχουν σοροί από ξύλα στο εγκαταλειμμένο Μον Ρεπό και στο Νίκος Κούρκουλος στην

Παλαιοκαστρίτσα), που δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ γήπεδο ποδοσφαίρου (αντί αυτών υπάρχουν ξερά χωράφια) για την νεολαία και όχι μόνο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει γνώμη συνολικά για τον χαρακτήρα της ανάπλασης κι όχι απλά για κάποια ή πόσα άρρωστα δέντρα. Είναι γνωστό ότι διεκδικούμε να μην αλλοιωθεί το Άλσος ως ελεύθερος, χώρος αναψυχής, ξεκούρασης, χαλάρωσης και διασκέδασης.

 

Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε την βελτίωση και την αναβάθμιση του τόπου που ζούμε και το έχουμε αποδείξει. Άλλωστε η κατάντια των υποδομών στην Κέρκυρα δεν έχει τη δική μας σφραγίδα αλλά αυτή της πολιτικής που πρεσβεύει και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή. Είναι η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και βέβαια και της σημερινής της ΝΔ που της έδωσε το χρίσμα.

 

Καλούμε την κοινωνική πλειοψηφία να εμπιστευτεί τις δυνάμεις της, να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στους αυτόκλητους σωτήρες γιατί άλλωστε έχει πλούσια εμπειρία. Οι λύσεις δεν δίνονται όταν οι πολλοί είναι στο περιθώριο αλλά όταν είναι πρωταγωνιστές!!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.