• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

“Άθλια και εγκληματική η μελέτη για το άλσος της Γαρίτσας” δηλώνουν οι κάτοικοι

October 03, 2022 89

 

 
 

Για “άθλια μελέτη” που δεν έχει γίνει από “ειδικούς”, έκαναν λόγο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την ανάπλαση του άλσους της Γαρίτσας, τα μέλη του συλλόγου κατοίκων της περιοχής, που αναφέρθηκαν στην επικείμενη κοπή δέντρων αλλά και στην κατασκευή της πίστας skate board. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, των Ομάδων Γυναικών Βόρειας και Κεντρικής Κέρκυρας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και η επιστημονική ομάδα του συλλόγου της Γαρίτσας.

Ο εκπρόσωπος της επιστημονικής ομάδας Φώντας Βλάχος, μίλησε για “εγκληματική μελέτη που ουσιαστικά θα στερήσει από το άλσος, όταν ξεριζωθούν τα δέντρα, το 50% της σημερινής κόμης και πάνω από το 70% της σκιάς”. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “ο περίπατος πια στο πεζοδρόμιο του Άλσους θα γίνεται κάτω από τον καυτό ήλιο καθώς θα ξεριζωθούν όλα τα δέντρα που υπάρχουν σήμερα”.

Ο σύλλογος μεταξύ άλλων ζητάει να εφαρμοστεί η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, έως ότου δοθεί από την διαχειριστική αρχή απάντηση για την δυνατότητα αλλαγής της μελέτης, να μην γίνει καμιά παρέμβαση. Ο Φ. Βλάχος δήλωσε μάλιστα ότι “η δήμαρχος μπορεί να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την μη υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου” και κατηγόρησε για αδιαλλαξία τη δημοτική αρχή.

Παράλληλα, όπως ειπώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου Αλ. Βέργη, ο δήμος αναφορικά με την κατασκευή πίστας skate, δεν λαμβάνει υπόψιν αστυνομική διάταξη που απαγορεύει σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους εγκαταστάσεις που προκαλούν θόρυβο.  Ο σύλλογος όπως είπε, στηρίζει τη νεολαία και έχει καταθέσει προτάσεις για να κατασκευαστεί η πίστα σε άλλο σημείο, όπως το ΕΑΚ ή το άλσος των φυλακών.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που παρευρέθηκαν εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στο σύλλογο της Γαρίτσας, τόνισαν την ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του άλσους και ζήτησαν να μην κοπούν τα δέντρα, παρέμβαση που θα αλλάξει ουσιαστικά το χαρακτήρα της περιοχής.

Τέλος ο σύλλογος της Γαρίτσας και οι παρευρισκόμενοι φορείς κάλεσαν τους κερκυραίους να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 Οκτωβρίου, στο Μον Ρεπό  όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« December 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search