Στις τραγικές ελλείψεις του Νοσοκομείου αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κ. Κέρκυρας ο δημοτικός σύμβουλος, γιατρός, Χ. Μπούκας καταθέτοντας και σχετικό ψήφισμα

 

Το ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων, εκφράζοντας ολόκληρο τον Κερκυραϊκό Λαό και παρακολουθώντας τις τραγικές εξελίξεις στο Νοσοκομείο του Νομού μας, θεωρεί άκρως αναγκαίο την λήψη άμεσα των εξής μέτρων:
 
1ον. Την ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ο οποίος φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για όσα τραγικά συμβαίνουν στο χώρο.
 
2ον. Καλούμε ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, εντός των επόμενων ημερών στην Κέρκυρα, για να δοθούν άμεσες λύσεις επίλυσης των προβλημάτων που εκτός των άλλων, οδηγούν σε κίνδυνο αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής και την μέγιστη υποβάθμιση λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής .
 
Υποστηρίζουμε το Δημόσιο χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας, με ικανή και αποτελεσματική λειτουργία της Πρωτοβάθμιας φροντίδας και Νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο για να σταματήσει επιτέλους το ντροπιαστικό γεγονός που καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας με την πληθώρα των διακομιδών ασθενών σε γειτονικά Νοσοκομεία.