• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Γιατροί – ελικόπτερα και με ένα σωρό … «εντέλλεσθε» για την κάλυψη των δραματικών ελλείψεων του Νοσοκομείου Κέρκυρας

October 16, 2022 3504

 

Με γιατρούς – ελικόπτερα και με ένα σωρό … «εντέλλεσθε» μετακίνησης προς το Νοσοκομείο Κέρκυρας  επιχειρούν να καλύψουν τις δραματικές ελλείψεις του Νοσοκομείου Κέρκυρας την ώρα που τα ίδια τα νοσοκομεία της Ηπείρου στενάζουν από τις ελλείψεις και αποδυναμώνονταιακόμα περισσότερο.

Πέντε παθολόγοι του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», που μετρά συνολικά οκτώ παθολόγους μαζί με τον διευθυντή, έλαβαν εντολή να μετακινηθούν για 24ωρη εφημερία στην Κέρκυρα, που σημαίνει τρεις ημέρες απουσία για τον καθένα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Αντίστοιχα, τρεις γιατροί, μεταξύ των οποίων δύο εντατικολόγοι, που είναι απαραίτητοι για την λειτουργία της ΜΕΘ, θα μετακινηθούν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπως και δύο ακόμη γιατροί από το Νοσοκομείο Φιλιατών. Με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο η κυβέρνηση επέλεξε να καλύψει τις εφημερίες του Νοσοκομείου Κέρκυρας, όταν οι ανάγκες είναι μεγάλες για όλα τα νοσοκομεία της χώρας, όπου έχουν διαμορφωθεί σε πολλά από αυτά συνθήκες δεκαετίας του 1960.

Ανακοίνωση της ΕΙΝΗ για τις μετακινήσεις ιατρών από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στο Γ.Ν. Κέρκυρας

Η ΕΙΝΗ θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της ΥΠΕ για μετακινήσεις ιατρών και όπως αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της:

 «Τεράστιες πιέσεις ασκήθηκαν από τις 10 Οκτώβρη στους συναδέλφους παθολόγους του ΠΓΝΙ, του ΓΝ Χατζηκώστα και του ΓΝ Φιλιατών να συναινέσουν «εθελοντικά» στη μετακίνηση τους στο ΓΝ Κέρκυρας για να καλυφθούν 12 εφημερίες μέσα στον μήνα από 5 μέρες το ΓΝΧ και ΠΓΝΙ και 2 το ΓΝΦ. Χαιρετίζουμε την στάση των συναδέλφων να μην ενδώσουν στην οικιοθελή τους μετακίνηση. Μετά την μη ανεύρεση προθύμων η 6η ΥΠΕ προχώρησε στα εντέλλεσθε.

Το πρώτο εντέλλεσθε ήλθε σήμερα 12-10-22 και αφορά 5 Παθολόγους του ΓΝΙ « Γ. Χατζηκώστα» για αντίστοιχες εφημερίες στο Γ.Ν. Κέρκυρας.

Ενώ η κυβέρνηση διαλύει το ΕΣΥ με τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού, την υπερεφημέρευση και την επισφαλή εργασία, δημιουργώντας όλες τις προϋποθέσεις για παραιτήσεις συναδέλφων όπως έγινε στο Γ.Ν. Κέρκυρας, αντί για άμεσες μαζικές προσλήψεις διεκδικεί να καλύψει τις τρύπες με μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία που ακόμα και σήμερα λειτουργούν στο όριο.

 

Η ΕΙΝΗ θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της ΥΠΕ, αλλά και των διοικητών που αντί να υπερασπιστούν τους γιατρούς τους έψαχναν για «εθελοντές», τη στιγμή που οι συνάδελφοι ήδη δίνουν παραπάνω εφημερίες στα νοσοκομεία τους για να βγουν τα προγράμματα.

 

Η απόφαση αυτή είναι επικίνδυνη τόσο για τη λειτουργία του Γ.Ν. Κερκύρας που η παθολογική του θα πρέπει να λειτουργήσει σχεδόν το μισό μήνα με γιατρούς που δεν ξέρουν καν πως λειτουργεί το συγκεκριμένο νοσοκομείο, αλλά και για τα υπόλοιπα αφού για να καλυφθούν οι εφημερίες αναγκάζουν τους συναδέλφους σε ακόμα περισσότερη υπερεφημέρευση. Οι γιατροί που εντέλλονται να εφημερεύσουν στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας θα απουσιάζουν από τις κλινικές που υπηρετούν τουλάχιστον για δύο έως τρεις ημέρες για κάθε τους εφημερία.

 

Η ΕΙΝΗ απαιτεί να σταματήσουν τα εντέλλεσθε και ζητά την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού τόσο στο Γ.Ν. Κέρκυρας, όσο και στα νοσοκομεία της Ηπείρου.»

 

Κάλεσμα σε πανυγειονομική απεργία

Τέλος, η ΕΙΝΗ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην 24ώρη πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτωβρίου, που καλούν οι ομοσπονδίες των υγειονομικών (ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ) και στη συγκέντρωση στα Γιάννενα 11.30 στην Περιφέρεια.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search