Για την αποχώρηση της δημοτικής πλειοψηφίας προκειμένου να μην διεξαχθεί Δημοτικό Συμβούλιο λόγω έλλειψης απαρτίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση η ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Την Δευτέρα 31/10/2022 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού στα πολιτικά χρονικά του τόπου, το οποίο ήταν η αποχώρηση της δημοτικής πλειοψηφίας προκειμένου να μην διεξαχθεί Δημοτικό Συμβούλιο λόγω έλλειψης απαρτίας.

Πιο συγκεκριμένα στην δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ήταν προγραμματισμένη για εκείνη την ημέρα και αφορούσε το «Άλσος» της Γαρίτσας, είχαμε το φαινόμενο τα έδρανα της αντιπολίτευσης να είναι γεμάτα ενώ της πλειοψηφίας να είναι άδεια. Η αδυναμία λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου την τελευταία βδομάδα (3 αποτυχημένες προσπάθειες σύγκλισης του οργάνου) βαραίνει την Δημοτική Αρχή, η οποία εκ του ρόλου της οφείλει να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση και να λειτουργήσει με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποτελεί απαράδεκτη πρακτική να αμφισβητούνται οι δηλώσεις των επικεφαλείς των παρατάξεων, ότι το σύνολο των μελών της παράταξης τους υπογράφουν τα διάφορα αιτήματα τους. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό μονοθεματικές συνεδριάσεις που έχουν ζητηθεί από την αντιπολίτευση κι έχουν υπογραφεί από πληθώρα Δημοτικών Συμβούλων όπως για το «Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας» και το «Νοσοκομείο» να παραπέμπονται στις καλένδες.

Αποτελεί πρόκληση να μπαίνουν την ίδια μέρα δύο συνεδριάσεις του οργάνου και σε αυτή που γνωρίζουμε εξ’ αρχής ότι θα παρευρεθούν δημότες (συνεδρίαση για το Άλσος), να τοποθετείται δεύτερη που σημαίνει ότι αν όλα είχαν πάει καλά στην πρώτη θα ξεκινούσε η συζήτηση τα μεσάνυχτα ή και τις πρώτες πρωινές ώρες. Επίσης δεν μπορεί να μην αναφερθεί η απαράδεκτη στάση του Προέδρου του οργάνου, ο οποίος ακολουθώντας την Δημοτική Πλειοψηφία απουσίαζε από την συνεδρίαση.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι Πρόεδρος του όλου οργάνου και όχι μόνο της Δημοτικής Πλειοψηφίας, συνεπώς όφειλε ακόμα κι αν η παράταξη του είχε αποχωρήσει να βρίσκεται στην θέση του και να διευθύνει την συνεδρίαση.

Τέλος η όποια προσπάθεια να κατηγορηθεί η απλή αναλογική, για την κατάντια του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να σταθεί, καθώς πανελλαδικά όλα τα Δημοτικά Συμβούλια λειτουργούν απρόσκοπτα ακόμα και με Δημοτικές Πλειοψηφίες μικρότερες σε σχέση με αυτή που διαθέτει η κα. Δήμαρχος.