• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Αναγγελία έργου του Δήμου στο Λαζαρέτο

November 10, 2022 211

 

Απαντώντας σε σχετική με το Λαζαρέτο και τη φροντίδα του Ερώτηση της «Εκκίνησης» στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Ν. Καλόγερος ανακοίνωσε ότι η δημοτική αρχή σχεδιάζει να υλοποιήσει στο άμεσο μέλλον διορθωτικές παρεμβάσεις στο φθαρμένο και βανδαλισμένο κατά το παρελθόν από αγνώστους κτίριο του μελλοντικού Μουσείου στο Λαζαρέτο.

Θα αφορούν, όπως δεσμεύτηκε, ενίσχυση κουφωμάτων και συναφείς κτιριακές επεμβάσεις, μέσα από ίδιους πόρους ή και άλλους χρηματοδοτικούς πόρους. Το σχετικό έργο θα ενταχθεί, διαβεβαίωσε, στο πρόγραμμα δράσης του Δήμου.

Επίσης, δήλωσε ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί σε αδειοδοτικά θέματα, όπου έχει αυτός την αρμοδιότητα και απαιτείται, στο πλαίσιο προγραμματικών δράσεων, για έργα επικοινωνίας και πρόσβασης στη νησίδα.

Ακόμη, σχετικά με το τείχος των εκτελέσεων ανέφερε ότι έχουν μεσολαβήσει κάποιες προστατευτικές παρεμβάσεις και οπωσδήποτε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί θετικά κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα. Όπως είπε, εξ όσων γνωρίζει δεν τίθεται πια ζήτημα στατικότητάς του.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών κ. Γ. Παντελιός διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος, με παρεμβάσεις και της δημάρχου και του ιδίου προς τον επικεφαλής της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) κ. Στ. Βλαστό σε συνέχεια έγγραφων αιτημάτων, επιζητεί την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης του Λαζαρέτου από την ΕΤΑΔ στον Δήμο. Ανέγνωσε έγγραφο της ΕΤΑΔ προς τον Δήμο, σταλμένο τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με το οποίο η ΕΤΑΔ προωθεί την επίλυση ενός τυπικής σημασίας νομοτεχνικού «προδήλου σφάλματος», προκειμένου να λυθεί το θέμα.

Η «Εκκίνηση» επισήμανε τα θέματα αυτά στην Ερώτησή της, ζητώντας άμεσες λύσεις για την ανάδειξη της ιστορικότητας του Λαζαρέτου προς όφελος του Δήμου και του λαού του νησιού.

Κ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« September 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search