• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Διαδήλωσαν στην Κέρκυρα: Δε θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν το περιβάλλον - Οι αντι-περιβαλλοντικοί νόμοι να μείνουν στα χαρτιά!

June 06, 2020 4648

 

Η 5η Ιουνίου είναι ημέρα του περιβάλλοντος με ποικίλες εκδηλώσεις και διαδηλώσεις για την προστασία του απέναντι στις κρίαρχες πολιτικές που εντείνουν την εκμετάλλευση της φύσης και των εργαζομένων.  Στην Κέρκυρα ο Συντονισμός περιβαλλοντικών οργανώσεων και πολιτών Κέρκυρας και μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων διαδήλωσαν  για το περιβάλλον, το ξεπούλημα περιοχών τη Κέρκυρας, όπως ο Ερημίτης σε πρώτη φάση, αλλά όσων περιοχών έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ για να βγούνε στο σφυρί, όπως του Νήσου (Ίσσου) που παίρνει σειρά και ενάντια στον περιβαλλοντοκτόνο  νόμο Χατζηδάκη που ψηφίστηκε πρόσφατα.

 Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Δημαρχείου και κατέληξε στο Πεντοφάναρο, όπου υπήρξαν δρώμενα ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

 

Είναι επίσης γνωστό ότι την Κυριακή 7/6 ο σύλλογος Ερημίτης πλους οργανώνει εκδρομή περιήγησης, ξενάγησης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον Ερημίτη, μαζί με καθαρισμό της περιοχής. Τα ραντεβού είναι 9:30 και 11:30 στον Άγιο Στέφανο Σινιών

 

Βασικά σημεία αναφοράς περιβαλλοντικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων

Με πρόσχημα των επιπτώσεων του κορονοϊού, υλοποιείται  μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο περιβάλλον. Ο νέος αντι-περιβαλλοντικός νόμος πέρασε «νύχτα» μέσα στην περίοδο της καραντίνας. Ένα νομοσχέδιο που αφήνει ακόμα και τις προστατευόμενες περιοχές Natura βορά στις στην ασυδοσία το κεφαλαίου. Όπως και ο νόμος του υπουργείου τουρισμού που παρέδωσε παραλίες και δημόσιους χώρους στους επιχειρηματίες τουρισμού και εστίασης

1.    Η ένταση εκμετάλλευσης των εργαζόμενων είναι αλληλένδετη με την ένταση της εκμετάλλευσης της φύσης. Από την Κρήτη μέχρι την Κέρκυρα, και τον διαφαινόμενα νικηφόρο αγώνα των κατοίκων της Τήνου, οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, οι νέοι και νέες, όσοι και όσες αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική, δείχνουν σπουδαία αντανακλαστικά, σε μια περίοδο που ο αγώνας για το αυτονόητο δεν φαντάζει δεδομένος.

2.   Το περιβάλλον συνιστά ένα από τα πιο σημαντικά δημόσια αγαθά και έναν κοινό πόρο, τον οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε και για τις επόμενες γενιές

3.   Το εξαίρετου κάλλους και βιοποικιλότητας κερκυραϊκό τοπίο, είναι σημαντικό αγαθό όχι μόνο για την ευημερία του τόπου και των κατοίκων του, αλλά και σημαντικός λόγος για την προσέλκυση υψηλής ποιότητας τουρισμού, τον οποίο ο τόπος έχει ανάγκη.

4.   Η οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά πρέπει να επιτυγχάνεται σε αρμονία με τη διατήρηση του φυσικού κεφαλαίου και να σέβεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

5.   Στηρίζαμε, στηρίζουμε και θα στηρίζουμε κάθε κίνηση που αντιστέκεται στην περιβαλλοντική δυστοπία που ετοιμάζουν. Τόσο μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια όπου επιχειρούμε μαχητικά να μεταφέρουμε τα δίκαια αιτήματα των αγώνων μας, αλλά κατά βάση στο δρόμο, στις παραλίες, στα βουνά, στα δάση, όπου γεννιέται η αναγκαιότητα για μαχητική αμφισβήτηση και αντίσταση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ.

6.   Δε θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν το περιβάλλον

7.   Δε θα επιτρέψουμε να εντείνουν την κερδοφορία τους εις βάρος μας

8.   Οι αντι-περιβαλλοντικοί νόμοι να μείνουν στα χαρτιά

9.   Τα σχέδια τους για εξορύξεις υδρογονανθράκων να ανατραπούν

10.                Θα τους σταματήσουμε

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Τερζής.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search