• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κ. Μπούκας

November 26, 2022 405

 Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο κ. ΜΠΟΥΚΑΣ…

Στην ανακοίνωση του ο κ. Μπούκας, με αφορμή τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου για την Υγεία και το Νοσοκομείο, επιλέγει να εγκαλέσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την κατάθεση ξεχωριστού ψηφίσματος γράφοντας το εξής …αμίμητο: «Η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ), δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, συνηθίζει σε οποιαδήποτε σημαντική πολιτική συζήτηση να διαχωρίζει τη θέση της χωρίς να διαφοροποιείται από την ουσία. Ουσιαστικά δηλαδή καταργεί στην πράξη την ομοφωνία, έστω και αν δεν διαφωνεί!» (οι επισημάνσεις δικές μας)

Μας προκαλεί τεράστια έκπληξη το ότι, ενώ ο κ. Μπούκας ήταν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αλλά και σίγουρα διάβασε όλα τα ψηφίσματα ακόμη δεν έχει καταλάβει τη διαφορά μεταξύ του ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των άλλων δύο ψηφισμάτων. Επειδή όμως ξέρουμε ότι έχει καταλάβει, το «μπέρδεμά» του αυτό είναι εκ του πονηρού αφού προσπαθεί από τη μία να απομονώσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και από την άλλη να παίξει τον βολικό ρόλο του «γεφυροποιού» και του «υπεράνω κομμάτων».

Ας βοηθήσουμε όμως λίγο, όσους μπερδεύονται. Τα ψηφίσματα του κ. Μπούκα και της Δημοτικής Αρχής, είναι κείμενα μόνο με διαπιστώσεις και καταγραφή των προβλημάτων, που μόνο ένας τυφλός θα μπορούσε να διαφωνήσει ότι υπάρχουν αυτά και ίσως και περισσότερα.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρούμε υποχρέωσή μας όχι μόνο να κάνουμε διαπιστώσεις αλλά να προσπαθούμε να φωτίσουμε τις αιτίες των προβλημάτων, να δείχνουμε ότι αν δεν καταπολεμηθούν αυτές οι αιτίες δεν έρχονται ολοκληρωμένες και οριστικές λύσεις. Οι γιατροί άλλωστε αυτό μας διδάσκουν, να ψάχνουμε την αιτία για να βρούμε τη θεραπεία και να μην συμβιβαζόμαστε με …παυσίπονα. Για αυτό το λόγο στο ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τονίζονται οι διαχρονικές, εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων στο χώρο της υγείας που επιχειρούν να μετατρέψουν τα Δημόσια Νοσοκομεία σε Νοσοκομεία ΑΕ., με όχημα την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση. Επίσης, καταδικάζεται το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Επισημαίνεται η όλο και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της υγείας με σκοπό να εξυπηρετηθούν και πάλι τα συμφέροντα των ιδιωτών σε βάρος του λαού.

Με όλα τα παραπάνω, καταδικάζεται δηλαδή στο σύνολό της η πολιτική που βλέπει την υγεία και τον ανθρώπινο πόνο σαν εμπόρευμα, και αποσκοπεί στο κέρδος.

Τα άλλα δύο ψηφίσματα αποκρύπτουν αυτές τις αιτίες επιχειρώντας να αθωώσουν την πολιτική που υπακούει στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που υλοποιούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που χρόνια υπηρετεί ο κ. Μπούκας.

Τί να κάνουμε, τα τραγικά προβλήματα που βιώνουμε στο Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας και όλες τις δημόσιες δομές στο νησί μας είναι αποτελέσματα πολιτικών με χρώμα και όνομα! Αυτό προσπαθείτε να κρύψετε και σας ενοχλεί όποιος κάνει το αντίθετο και σας αποκαλύπτει.

Η τεράστια διαφωνία μας με τα ψηφίσματά σας φαίνεται από το προοίμιο ακόμη. Για εμάς η υγεία πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους και όχι «παραγωγική αναπτυξιακή δυνατότητα».

Τί να κάνουμε η υγεία δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και εμπόρευμα και αγαθό! Όσοι λένε ότι αυτό μπορεί να γίνει, απλά μας κοροϊδεύουν.

Αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις και κόμματα. Στο όλοι είναι ίδιοι ... το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» δε χωράνε!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search