• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Απόφαση για παράταση ωραρίου μουσικής από το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

December 23, 2022 406

Αποφασίστηκε η παράταση ωραρίου μουσικής από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου με 30 υπέρ και 4 αρνητικές και 3 αποχές (ΛΑ.ΣΥ.).

Η απόφαση αφορά έως τις 12:00 καθημερινές έως Πέμπτη και έως τις 12:30 Παρασκευή, Σάββατο και αργίες.

Οι τοποθετήσεις των παρατάξεων για το ωράριο

Για την παράταξη «Κέρκυρα να ζεις» την τοποθέτηση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Θεόδοτος, ο οποίος είπε ότι θα ψηφίσουν την παράταση όπως αναφέρεται στην απόφαση της Ποιότητας Ζωής. Όπως είπε: «Μετά την πανδημία άλλαξαν τα πάντα. Στην αρχή είχαμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με «κατάληψη πεζοδρομίων», και τους τελευταίους μήνες μια νεκρή πόλη. Πρέπει να αλλάξει το κλίμα το παγωμένο αλλά με κανόνες».

Ο κ. Μπούκας για την παράταξη Σαρλή τόνισε: «Την έχουν στο τσεπάκι τους την παράταση οι καταστηματάρχες. Εγώ την εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δεν την λαμβάνω υπόψην, καθώς είναι άκυρη λόγω των αλλαγών των Επιτροπών.
Ο κ. Βλάχος δεν χρειαζόταν δικηγόρο στην Επιτροπή Διαβούλευσης καθώς είχε τον κ. Μωραΐτη. Εμμένουμε στην θέση μας για εφαρμογή της αρχικής κανονιστικής απόφασης».

Ο κ. Σαρλής υποστήριξε ότι το θέμα έρχεται βεβιασμένα. Χωρίς ουσιαστική συνηγορία. Δεν υπάρχει αιτιολόγηση για την απόφαση της Ποιότητας Ζωής.

Ο κ. Νεράντζης τόνισε ότι το άρθρο 26 λέει ότι για το ιστορικό κέντρο ισχύει άλλη ρύθμιση για την μουσική. Και αυτό έγινε γιατί δεν τηρούμε τους νόμους.

Ο κ. Μπορμπώτης τόνισε ότι: «Κάθε κανονιστική που θα έρχεται θα είναι έως το τέλος του 2023; Το κλίμα είναι διαφορετικό σήμερα. Εμείς προτείναμε το θέμα να αναβληθεί και να έρθει συνολικά με όλα τα προβλήματα αλλά η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε».

Ο Γ. Καρύδης τόνισε ότι θα ψηφίσει την εισήγηση αλλά να τηρηθούν τα 80 ντεσιμπέλ.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Ρίγγας τόνισε ότι οποία απόφαση ληφθεί θα πρέπει να ικανοποιεί και τις δυο πλευρές. Η πρόταση που κατέθεσε είναι δώδεκα για όλες τις ημέρες.

Η ανεξάρτητη σύμβουλος κ. Δαγκλή ψήφισε υπέρ της παράτασης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search