Print this page

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπό βροχή για το Nοσοκομείο της Κέρκυρας

January 13, 2023 562

 

Κέρκυρα (ανταπόκριση)

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία σωματείων και φορέων στην Κέρκυρα για το ζήτημα του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο Κέρκυρας υποστελεχώνεται και για πολύ καιρό εγκαταλείφθηκε στα χέρια ενός ανάξιου διευθυντή (ο οποίος άλλαξε κάτω από την ομαδική-λαϊκή πίεση).

Στη συγκέντρωση-πορεία μοιράστηκε η προκήρυξη του Μ-Λ ΚΚΕ που δημοσιεύουμε παρακάτω.

Να υπερασπίσουμε τη Δημόσια Υγεία και το Νοσοκομείο μας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάλθηκε να ξεπουλήσει “τα ασημικά” του σπιτιού. Απαξιώνει με κάθε τρόπο το δημόσιο τομέα (υγεία, παιδεία, υποδομές) βγαίνουν οι παπαγάλοι στον άμβωνα των ΜΜΕ και ύστερα έρχονται οι αγοραστές για να αγοράσουν με δυο-τρεις παράδες, όπως έγινε στα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τις μαρίνες.

Αυτό γίνεται τώρα και στη δημόσια υγεία (νοσοκομεία κλπ). Σαφώς και υπάρχει στο νοσοκομείο μας το πρόβλημα του στρατηγού-διευθυντή που νομίζει πως διευθύνει το χωράφι του. Αλλά το κάδρο είναι μεγαλύτερο. Στη χώρα μας αναλογεί ένας γιατρός- νοσηλευτής κάθε 5,3 άτομα όταν στην Ευρώπη είναι 3,5. Είδαμε πώς μπούκωσε το σύστημα με τον κορονοϊό που ξανάρχεται απειλητικότερος. Τα σχολεία ξανανοίγουν και το μισό του πληθυσμού της χώρας μπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με την εκπαίδευση (μαθητές, φίλοι, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες κλπ). Το νοσοκομείο λοιπόν της Κέρκυρας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Είμαστε νησί και στην τουριστική σεζόν ο πληθυσμός τριπλασιάζεται ή τετραπλασιάζεται. Οι νοσοκομειακές δομές είναι βασικό υπόβαθρο για έναν τόπο που σέβεται τον εαυτό του και τον κόσμο του. Είναι να απορεί κανείς όταν οι ιδιώτες ανοίγουν ιατρεία στο βορρά, στο νότο, στην πόλη και το νοσοκομείο έχει ελλείψεις σε βασικούς κλάδους. Ακόμα και το επιχείρημα των νεοφιλελεύθερων κορακιών δεν στέκει. Πώς οι συνθήκες στο νοσοκομείο είναι καλές αλλά δεν ανταποκρίνονται οι γιατροί. Η ΝΔ φρόντισε τα ένστολα παιδιά της με το επίδομα των 650 ευρώ (χωροφύλακες, πυροσβέστες, λιμενικοί κλπ). Αυτό το επίδομα το ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ! Ναι, για να μη χάσουν τις ψήφους των ΜΑΤ. Όλοι τους για να αποδείξουν τον συστημικό και υποταγμένο χαρακτήρα τους.

 Να γίνει λοιπόν σεισμός. Να σηκωθούν και οι πέτρες. Γιατί η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια, το νερό, η ΔΕΗ, οι θάλασσες δεν είναι εμπορεύματα για να τα πουλάει ο Μητσοτάκης μπιρ παρά. Εμείς δεν είμαστε Καϊλήδες για να κλείνουμε συμφωνίες εκατομμυρίων και να νοσηλευόμαστε σε ακριβά νοσοκομεία.

-θέλουμε Δημόσια, Δωρεάν Υγεία και το νοσοκομείο να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό όπως και όλα τα Κέντρα Υγείας

-να αυξηθούν γενναία οι αποδοχές του προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί)

-να απομακρυνθεί ο διευθυντής του νοσοκομείου Ρουμπάτης Λεωνίδας

Μπήκαμε ήδη στην προεκλογική περίοδο και τα δοσίματα θα δίνουν και θα παίρνουν. Μαζί τα αντίδωρα με τα fuel pass και τα κοφίνια του νοικοκυριού. Όλα για την κάλπη και τις ψήφους. Μην τους πιστεύετε. Αν δεν οργανωθούμε και δεν παλέψουμε άσπρη μέρα δεν θα δούμε. Σε όλο το νησί, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χωριό να στηθούν τώρα επιτροπές αγώνα για το νοσοκομείο. Με δημοκρατία, ανοιχτά καλέσματα, αποφασιστικότητα.

Το νοσοκομείο είναι δημόσια κοινωνική περιουσία. Οι γιατροί είναι απαραίτητοι. Η Δημόσια υγεία είναι ανάγκη για το λαό.

Κέρκυρα 9 Γενάρη

 Κ.Ο. Κέρκυρας Μ-Λ ΚΚΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.