• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

ΛΑ.ΣΥ Κεντρικής Κέρκυρας: Η Δημοτική πλειοψηφία στο Δήμο κεντρικής Κέρκυρας καταψήφισε τα αιτήματα των εργαζομένων στον Τουρισμό

June 14, 2020 189

 

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣΥ) Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε ψήφισμα σχετικό με τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.
Η Δημοτική πλειοψηφία (Υδραίου – Νεράτζη) καταψήφισε την πρότασή μας χαρακτηρίζοντας τα αιτήματα των εργαζομένων και του Σωματείου τους ως ανεφάρμοστα…
Θεώρησαν δηλαδή ότι είναι ανεφάρμοστα τα μέτρα, τα οποία επιχειρούν να εξασφαλίσουν την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων που βιώνουν ήδη με ένταση τις συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.
Στους ανθρώπους που έχουν αγωνία για το αν θα δουλέψουν αύριο, αν θα καταφέρουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, τα δάνειά τους, να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, η Δημοτική Αρχή απάντησε αρνητικά δείχνοντας έτσι ότι συστρατεύεται με τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών του Τουρισμού και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ.
Το πολυδιαφημισμένο «θαύμα» του τουρισμού βασίστηκε στις πλάτες αυτών των εργαζομένων. Τα κέρδη των 120 δισεκατομμυρίων, τα έξι τελευταία χρόνια, που μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, βγήκαν από τα χέρια αυτών των εργαζομένων. Χωρίς όλους αυτούς τα ξενοδοχεία παραμένουν άδεια κτήρια, αφού χωρίς την κινητήρια δύναμη της εργατικής τάξης τίποτα δεν παράγεται.
Η κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα δώσει σε ορισμένους 400 ή 534 ευρώ και με αυτά τους καλεί να ζήσουν. Αυτά τα χρήματα αναλογούν στην καλύτερη περίπτωση σε 9 με 10 ευρώ τη μέρα, για ένα ολόκληρο χρόνο.
Η Δημοτική Αρχή πιστή στον ιδεολογικό της προσανατολισμό έκανε ότι δεν είδε τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που προσφέρονται απλόχερα για τη στήριξη των επιχειρηματιών και ζητάει από τους εργαζόμενους να ζήσουν με ψίχουλα.
Άλλωστε, μόλις πριν μία βδομάδα ο Δήμος οργάνωσε διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Οι εργασιακές σχέσεις και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην εποχή του covid-19» στην οποία δεν κάλεσε το Σωματείο των εργαζομένων. Μίλησαν δηλαδή για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων …χωρίς τους εργαζόμενους αλλά με τους ξενοδόχους!!!
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της Δημοτικής Αρχής. Μπορεί να τους γεμίζουν με λόγια συμπάθειας αλλά όταν τα πράγματα σοβαρεύουν και μπαίνει το δίλλημα ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες κάνουν την επιλογή τους.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει και θα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων τόσο μέσα όσο και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια, καλώντας τους να μαζικοποιήσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους στο πλευρό του σωματείο μαζί και με τις άλλες ταξικές δυνάμεις.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search