Print this page

Ν Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κέρκυρας 8 Μάρτη - Μεγάλο ορμητικό ποτάμι η απεργιακή συγκέντρωση και η διαδήλωση στην Κέρκυρα

March 10, 2023 384

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

8 Μάρτη - ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΠΟΤΑΜΙ

Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τις χιλιάδες των εργαζομένων, νεολαίας και του λαού που από όλη την Κέρκυρα έσμιξαν σε ένα τεράστιο μέτωπο διαμαρτυρίας και αγωνιστικής διεκδίκησης.

Η πρωτοφανής μαζικότατη συμμετοχή της νεολαίας, μαθητών και φοιτητών (κοινό χαρακτηριστικό σε όλες τις συγκεντρώσεις στη χώρα), αποδεικνύει αυτό που με τη δική τους φωνή αποφασιστικά και δυναμικά διατράνωσαν: «Η νέα γενιά έχει ιδανικά - Ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά!».

Η λαο-πλημμύρα που κατέκλυσε τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας και όλων των πόλεων της χώρας φώναξε: «ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ».

Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία, οι μαθητές και οι φοιτητές με τον παλμό τους, μετέτρεψαν τη θλίψη και την οργή σε αγώνα, σε φωνή, έγιναν η φωνή των νεκρών και έστειλαν την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια.

Οι εικόνες και το σαφές μήνυμα ριζοσπαστισμού από την μεγάλη αυτή διαδήλωση δε μπορεί ούτε να κρυφτεί, ούτε να διαστρεβλωθεί από την κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε. που την στηρίζουν.

Η απεργία πραγματοποιήθηκε ενάντια στην οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης του δολοφονικού εγκλήματος στα Τέμπη, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ενάντια στα μέτρα καταστολής και εκφοβισμού του λαού και παρά την απουσία της θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ, την οποία τα συνδικάτα προ πολλού έχουν ξεπεράσει.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Το έγκλημα στα τρένα δε θα συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή !

Η σημερινή κυβέρνηση, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, με τα κόμματα που κυβέρνησαν και υλοποιούν την πολιτική της απελευθέρωσης - (στρατηγική της Ε.Ε.) και των ιδιωτικοποιήσεων, αφήνει πίσω της εκατόμβες νεκρών. Αυτή η πολιτική έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Είναι ένοχοι! Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα τους δεν συγκινούν κανέναν.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης!

Στο δρόμο του οργανωμένου αγώνα με το εργατικό – λαϊκό κίνημα και το κίνημα της νεολαίας, συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι, για τη ζωή που μας αξίζει. . .

 

 

Μόνο ο λαός σώζει το λαό !

________________________________________________

 

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ της ΑΔΕΔΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.