• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Έσκασε η υγειονομική βόμβα στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου - Μεγάλη φωτιά από χθες έσβησε τα ξημερώματα – Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων ΒΙΝΤΕΟ

June 23, 2020 514

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Από χθες περίπου στις 10 το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα μαινόταν η φωτιά στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών με τη συνεργασία των εργαζόμενων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας τέθηκε υπό έλεγχο. Οι τεράστιες ευθύνες δημοτικής αρχής, περιφέρειας και πολιτείας δεν μπορούν καλυφθούν από το νέφος του τοξικού καπνού και την έντονη δυσοσμία που έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Οι κάτοικοι της περιοχής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος εδώ και 30 χρόνια έχουν αναδείξει την οξύτητα του προβλήματος και αγωνίζονται για τη λύση του, χωρίς να εισακούονται. Για αυτό και οι πρώτες αντιδράσεις τους δείχνουν θυμό, οργή και αγανάκτηση.

Η φωτιά φέρεται να ξέσπασε γύρω στις 10 το βράδυ, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις φλόγες έχουν τυλιχθεί μηχανήματα του ΧΥΤΑ, μεταξύ αυτών και ο δεματοποιητής των απορριμμάτων.

 

Στην περιοχή έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη και ο διοικητής του νομού Κέρκυρας, πύραρχος Νίκος Κολοβός, ενώ στο έργο των πυροσβεστών συνέδραμαν και υπάλληλοι με υδροφόρες από το δήμο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων νήσων. Στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ

η ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή είναι αποπνικτική.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search