• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Επιστολή του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Κύριε Πρωθυπουργέ, να δώσετε απαντήσεις και λύσεις για την επιβίωση του λαού!

July 09, 2020 5040

Επιστολή του Συνδικάτου
Προς Αξιότιμο Κύριο Πρωθυπουργό

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε σας με την παρούσα επιστολή εν όψει της επίσκεψής σας στην Κέρκυρα.
Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η κρίση του κορονοϊου έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία ολόκληρου του λαού.
Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση απ΄ την συνηθισμένη δράση τον μονοπωλιακών ομίλων σε περιόδους κρίσης , που πατούν επί ‘’πτωμάτων’’ προκειμένου να περιορίσουν την χασούρα τους ή και να επωφεληθούν απ την ευκαιρία που τους δίνει η καταστροφή.
Αυτή είναι η φύση της κοινωνίας της ζούγκλας του καπιταλισμού όπου ισχύει ο νόμος του ισχυρού και το δόγμα ‘’ο θάνατος σου , η ζωή μου’’ περιτυλιγμένο με τις έννοιες ‘’ελεύθερη οικονομία’’ και ‘’ανταγωνιστικότητα’’ .
Όσοι θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι και όσοι θέλουμε να ζούμε αξιοπρεπώς καλύπτοντας τις άμεσες ανθρώπινες ανάγκες μας , οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην φτώχεια και την εξαθλίωση . Ένα μεγάλο ΟΧΙ στον κοινωνικό και οικονομικό κανιβαλισμό.
Ζούμε μία τραγωδία , μία καταστροφή και η οργανωμένη πολιτεία και οι θεσμοί της οφείλουν να λάβουν μέτρα προστασίας των πληττόμενων κοινωνικών ομάδων.
Προτεραιότητα έχει η επιβίωση του λαού και η εξασφάλιση για όλους του αναγκαίου εισοδήματος. Αμέσως επόμενη προτεραιότητα αποτελεί η λήψη μέτρων προστασίας της υγείας του λαού με γενναία ενίσχυση των υποδομών υγείας και την πλήρη στελέχωση τους , ενώ δεν πρέπει επ ουδενί να χαθεί έδαφος απ την μόρφωση και την εκπαίδευση της νεολαίας.
Τέλος πρέπει να στηριχτεί με μέτρα προστασίας η μικρή επιχείρηση, οι αυτοαπασχολούμενοι που κινδυνεύουν με χρεωκοπία και λουκέτο.
Η κυβέρνηση σας εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές των μονοπωλιακών ομίλων έχει άλλες προτεραιότητες, τους επιδοτεί για την ανάκτηση των κερδών που απώλεσαν από την κρίση και περιφρουρεί την δράση τους , θεσμοθετώντας αντεργατικές πολιτικές και λαμβάνοντας μέτρα για την καταστολή των λαικών αγώνων.
Οι εργαζόμενοι στην Κέρκυρα καλούνται να ζήσουν : Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με 9 ευρώ την ημέρα, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό- επισιτισμό με 3,3 ευρώ την ημέρα. Όσοι ξεπέρασαν τον Χειμώνα το πλαφόν των 80 ημερών επιδότησης ανεργίας ή έβαλαν ένα ένσημο μέσα στο 2020, κατά την κυβέρνηση δεν δικαιούνται ΤΙΠΟΤΑ!!! Χιλιάδες επίσης εργαζόμενοι άλλων κλάδων που πλήττονται , κατά την κυβέρνηση δεν δικαιούνται ΤΙΠΟΤΑ!!!
Όπως βέβαια και οι αυτοαπασχολούμενοι μικροεπαγγελματίες που πνίγονται στα χρέη.
Η κυβέρνηση των μονοπωλίων μοιράζει 32 δίς στην ολιγαρχία του πλούτου.
Ως Πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης έρχεστε στην Κέρκυρα να κηρύξετε την επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας, δηλαδή την επανεκκίνηση της κερδοφορίας των ολίγων και ισχυρών τουριστικών ομίλων γιατί οι εργαζόμενοι , οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροεπαγγελματίες αυτού του νησιού είναι εκτός αυτής της επανεκκίνησης .

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι στον τουρισμό που παράγουν το 25% του ΑΕΠ καθώς και το σύνολο των εργατολαικών στρωμάτων , θα είναι οι κατεστραμμένοι, οι ταπεινωμένοι και οι εξαθλιωμένοι, αν δεν αλλάξετε τώρα πολιτική. Θα είναι οι κωπηλάτες στις σύγχρονες γαλέρες με εργασιακές σχέσεις ζούγκλας.
Ως Πρωθυπουργός έρχεστε ακόμα για να τονίσετε το συμβολισμό του δόγματος ‘’όλα στα μονοπώλια’’, εγκαινιάζοντας την παράδοση της δημόσιας περιουσίας (Ερημίτης ) στα μονοπώλια και την υπονόμευση της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας.
Στην Κέρκυρα Κύριε Πρωθυπουργέ δεν υπάρχουν μόνον μονοπωλιακοί όμιλοι και τα συμφέροντα τους , στην Κέρκυρα που επισκέπτεστε υπάρχουν κυρίως εργαζόμενοι και μικροί επαγγελματίες που στενάζουν τόσο απ την δική σας , όσο και απ την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Το Σάββατο μεγάλο μέρος του κερκυραϊκού λαού θα είναι συγκεντρωμένο στο κέντρο της πόλης και θα σας περιμένει.
Θα περιμένει απ τον Πρωθυπουργό της χώρας- ως θεσμό- και όχι από ένα Πρωθυπουργό που υπηρετεί τους ολίγους και οικονομικά ισχυρούς, να έρθει εκεί και να μας εξηγήσει :
1.Πως γίνεται η επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας με κατεστραμμένους τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους σε αυτήν;
2.Πως αντιμετωπίζει η οργανωμένη πολιτεία τις επιπτώσεις απ την υγειονομική κρίση και πως διανέμονται «ορθολογικά και δίκαια» τα 32 δις, που έχουν εξαγγελθεί ως στήριξη για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της κοινωνίας;
3.Πως θα επιβιώσουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με εισόδημα 9 ευρώ την ημέρα για ένα ολόκληρο χρόνο και πως οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό- τουρισμό με 3,3 ευρώ την ημέρα ; Πως θα επιβιώσουν όλοι όσοι απ τον επισιτισμό – τουρισμό δεν θα λάβουν καμμία στήριξη έως του χρόνου επειδή πέρασαν κατά μία- δύο μέρες το πλαφόν των 80 ημερών επιδότησης ανεργίας ; Πως θα ζήσουν οι χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι των υπόλοιπων κλάδων , για τους οποίους δεν προβλέπεται καμμία στήριξη ;
4.Γιατί δεν κάνατε τίποτα για την στελέχωση του Νοσοκομείου της Κέρκυρας και τον εξοπλισμό του όταν γνωρίζετε καλά ότι αναμένεται επαναφορά του ιού το επόμενο διάστημα και όταν η Κέρκυρα ήδη δέχεται τουρίστες από αρκετές χώρες χωρίς να εξετάζονται επαρκώς;
5.Για ποιο λόγο αφαιρείτε το δικαίωμα στην απεργία και ακόμη περισσότερο το δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει και να εκφράζει με αυτό τον τρόπο την διαμαρτυρία του για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές ;
6.Με ποιο δικαίωμα εκποιείτε την δημόσια περιουσία, προωθείτε την τσιμεντοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και υποθηκεύετε με αυτόν τον τρόπο το μέλλον της τοπικής κοινωνίας και της νεολαίας προς όφελος των μονοπωλίων ;

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας περιμένουμε στο κέντρο της πόλης , ελπίζουμε να μην κρυφτείτε όπως ο Υπουργός Τουρισμού την 1η Ιουλίου. Έχετε υποχρέωση να ρθείτε και να δώσετε απαντήσεις και όχι μόνο απαντήσεις , αλλά απ την ναυαρχίδα του τουρισμού, να δώσετε λύσεις για την επιβίωση του λαού .

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search