• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

ΛΑ.ΣΥ Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων: Συνεδρίαση – παρωδία του δημοτικού συμβουλίου

July 12, 2020 516

 

Μία συνεδρίαση – παρωδία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σχετικά με την έλευση του πρωθυπουργού στο νησί μας.

Η κ. Δήμαρχος, με μία εισήγηση που έμοιαζε με προεκλογική ομιλία, επιχείρησε να παρουσιάσει τα όσα θα πει στον πρωθυπουργό ως προϊόντα διαλόγου και συναίνεσης. Απαρίθμησε τα δεκάδες προβλήματα του νησιού και είπε ότι θα ζητήσεις λύσεις. Είναι προκλητικό να προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα προβλήματα της Κέρκυρας δε λύνονται επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν τα ξέρει!

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” επεσήμαινε ότι τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους και δεν λύνονται γιατί ο προσανατολισμός της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της Δημοτικής Αρχής, είναι όχι η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, αλλά μόνο η καπιταλιστική ανάπτυξη που πάντα φέρνει κέρδη στους λίγους, και εξαθλίωση στους πολλούς.

Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται ως ντίλερ συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μονοπωλίων συνεχίζοντας την πολιτική που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη μέση. Την πολιτική δηλαδή που είτε θα οδηγήσουν στην λεγόμενη “Ανάπτυξη για όλους” της ΝΔ, είτε στην “Δίκαιη ανάπτυξη” του ΣΥΡΙΖΑ, θα φέρνει πάντα νέες κρίσεις τις οποίες θα πληρώνει ο Λαός και οι εργαζόμενοι.

Το αστικό κράτος, που αποτελεί εργαλείο της άρχουσας τάξης, έχει συνέχεια και αυτό αποδεικνύεται και στην Κέρκυρα με πολλά παραδείγματα. Η ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη ξεκίνησε με την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα ανεξάρτητα με ποιο κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Η εξόρυξη των υδρογονανθράκων υπογράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και ξεκινάει να υλοποιείται επί ΝΔ. Εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία έβαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ, εμπόδια στο δικαίωμα στις διαδηλώσεις βάζει και η ΝΔ.

Όσο και αν τα διάφορα αστικά κόμματα επιχειρούν να προβάλουν τις διαφορετικές τους αποχρώσεις, αυτές ξεθωριάζουν αποκαλύπτοντας την ταύτισή τους στην πιστή εξυπηρέτηση συμφερόντων και μεγαλοεπιχειρηματιών.
Στην κρίση που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, και βιώνουμε ακόμα και σήμερα, δεν είμαστε όλοι μαζί. Κάποιοι καλούνται να ζήσουν με ψίχουλα, έως και 3 ευρώ την ημέρα, και κάποιοι την ίδια ακριβώς στιγμή θησαυρίζουν. Ο εχθρός της λαϊκής πλειοψηφίας δεν είναι ο κ. Μήτσοτάκης, σαν άτομο, αλλά η πολιτική που αυτός και το Κόμμα του εφαρμόζουν και που είναι συνέχεια της πολιτικής του κ. Τσίπρα που ήρθε την προηγούμενη βδομάδα στην Κέρκυρα.

Την ίδια στιγμή που η κ. Δήμαρχος ετοιμάζεται να παρευρεθεί στη φιέστα της πολυεθνικής που
αγόρασε τον Ερημίτη, υπάρχει πολύ συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που στρέφεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής αυτής.
Ποιον εκπροσωπεί τελικά η κ. Υδραίου;

Τα αιτήματα των εργαζομένων και όλων όσων πλήττονται από την πολιτική της ΝΔ θα τα επιδώσει το κίνημα με τις μεγάλες συγκεντρώσεις “υποδοχής” το Σάββατο στις 11 το πρωί στην Πόρτα Ριάλα και στις 5 το απόγευμα στις Σινιές.
Υποδεχόμαστε τον πρωθυπουργό με τον τρόπο που απεχθάνεται και που θέλει
να καταργήσει… διαδηλώνοντας!

 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search