• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Αιτήματα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη

July 19, 2020 462

 

Η ανάγκη άμεσης συντήρησης και αναβάθμισης των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών και στήριξης των αθλητικών σωματείων του τόπου μας ήταν τα κύρια αιτήματα τα οποία τέθηκαν υπόψη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στη συνάντηση που είχε χθες στο ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο με τους Αντιδήμαρχους Τεχνικών Υπηρεσιών και Αθλητισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων  και του προέδρου του ΣΥΚΟΙΠΑ.

Τόσο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος όσο και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Χρυσούλα Τόμπρου και ο πρ. του ΣΥΚΟΙΠΑ Σπύρος Μωραίτης, έθεσαν υπόψη του Υπουργού υπόμνημα στο οποίο περιλαμβανόταν το σύνολο των αναγκών και αιτημάτων στον τομέα του αθλητισμού για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. Στη συνάντηση, τονίστηκε η ανάγκη συντήρησης και αναβάθμισης των υπαρχουσών αθλητικών υποδομών και στήριξης των αθλητικών σωματείων. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να αποτελεί ανεδαφικό αίτημα η ανάγκη δημιουργίας σύγχρονου κλειστού αθλητικού κέντρου στον μητροπολιτικό Δήμο της Κέρκυρας. Αναφέρθηκαν επίσης οι αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες αθλούνται οι νέοι της Κέρκυρας πετυχαίνοντας μάλιστα τεράστιες επιτυχίες και τονίστηκε ότι η αθλούμενη νεολαία αξίζει να έχει υψηλές και σύγχρονες παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, τα κύρια αιτήματα τα οποία τέθηκαν υπόψη του Υφυπουργού αφορούσαν μεταξύ άλλων σε:

  • Στήριξη για την συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχουσών αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων.
  • Χρηματοδότηση αναβάθμισης γηπεδικών χώρων οι οποίοι  σήμερα παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.
  • Πολυεπίπεδη ενίσχυση των αθλητικών σωματείων και αθλητικών συλλόγων του Δήμου μας, με στόχο την οικονομική βιωσιμότητά τους, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, η οποία ευνοεί την αποχή της αθλητικής δραστηριότητας και την κοινωνική αποστασιοποίηση, που επιβάλλει η πανδημική κρίση του Covid -19.
  • Εξέταση δυνατότητας χρηματοδότησης για δημιουργία σύγχρονου Κλειστού Αθλητικού Κέντρου. Σημειώνεται ότι ο Δήμος έχει κάνει ήδη προεργασία σχετικά με τις προδιαγραφές ενώ διαθέτει ήδη και προτεινόμενο χώρο για την κατασκευή του.
  • Αναδιανομή των αθλητικών πόρων υπέρ των Ο.Τ.Α., με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, έτσι ώστε τόσο οι αθλητικές υπηρεσίες και δραστηριότητες, να παρέχονται δωρεάν από την τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς επιβάρυνση των νέων και των οικογενειών τους και να ενισχύεται, επαρκώς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Στο σχετικό υπόμνημα τονίστηκε ότι απαιτείται τολμηρή πολιτική στήριξη και γενναία χρηματοδότηση ώστε η Κέρκυρα επιτέλους να αποκτήσει αυτό που δικαιούται, ένα ολοκληρωμένο δηλαδή πλαίσιο στήριξης της αθλητικής δραστηριότητας που υπάρχει ώστε και ο Δήμος να ανταποκριθεί επάξια στις υποχρεώσεις του απέναντι στους δημότες και στους αθλητές που φέρνουν στον τόπο παγκόσμιες διακρίσεις.

Σημειώνεται ότι ο Ν. Καλόγερος αναπλήρωσε τη Δήμαρχο η οποία βρισκόταν εκτός Κερκύρας ενώ εκτός της Αντιδημάρχου Πολιτισμού – Αθλητισμού και του πρ. του ΣΥΚΟΙΠΑ οι οποίοι έθεσαν τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ., δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και παράγοντες της αυτοδιοίκησης α’  και β’ βαθμού.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search