• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Ξανά στο στόχαστρο ο μουσικός του δρόμου Χρήστος Κουρής - ΒΙΝΤΕΟ

August 03, 2020 1655
Στο στόχαστρο του Δήμου Κέρκυρας ο μουσικός του δρόμου Χρήστος Κουρής
 
Για μια ακόμα φορά ο ο μουσικός του δρόμου Χρήστος Κουρής βρίσκεται στο στόχαστρο και επιδιώκεται η εκδίωξή του από τους δρόμους της Κέρκυρας. Επιδιώκεται να φιμωθεί μια φωνή που ομορφαίνει την Κέρκυρα.
 
Αναλυτικά η καταγγελία του Χρήστου Κουρή:
 
Χτές , 30 Ιουλίου, μου παρέδωσε η αστυνομία έγγραφο εντολής απομάκρυνσης εκ μέρους του Δήμου στο οποίο ισχυρίζονται ότι κάνω «κατάληψη δημοσίου χώρου» και ανακοινώνουν ότι εντός 7 ημερών αν δεν έχω απομακρυνθεί, θα έρθουν να κατασχέσουν τα μουσικά όργανα.
Δεν κάνουμε καμία κατάληψη δημοσίου χώρου και δεν κάνουμε εμπόριο. Ακόμα και με βάση το Σύνταγμα, σύμφωνα με το άρθρο 16 : « Τέχνη, επιστήμη, έρευνα και διδασκαλία είναι ελεύθερες να αναπτυχθούν και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του κράτους».
Τη Δευτέρα που μας πέρασε, μία κυρία ,που ο άνδρα της ήταν πρώην πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, ήρθε μου έκλεισε το ηχείο , τσίριζε και με έβριζε. Της ζήτησα να μην αγγίξει ξανά το ηχείο και συνέχισε να τσιρίζει και να με βρίζει. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει τις φωνές ήταν να καλέσω αυτή τη φορά εγώ το 100. Παρόλο που κάλεσα εγώ την αστυνομία, με γράψανε πάλι για «κατάληψη δημόσιου χώρου». Έπειτα, πήγαμε και οι δύο στο τμήμα γιατί ζήτησα να κάνω μήνυση για εξύβριση. Βέβαια, η μήνυση δεν έγινε ποτέ εκ μέρους μου. Έτσι λοιπόν, φτάνουμε 30 Ιουλίου με το Δήμο να ζητάει την απομάκρυνση μου.
Ο δρόμος, αυτός που διαλέξαμε να ζήσουμε γιατί δε γίνεται αλλιώς, είναι αρκετά δύσκολος συνάμα και γοητευτικός. Μέσα από τις δυσκολίες αυτού , γράφονται οι μουσικές και οι στίχοι μας. Και προσωπικά για εμένα, η τέχνη του δρόμου είναι κομμάτι της ζωής μου είτε προσφέροντας εγώ τις μουσικές μου είτε απολαμβάνοντας τις μουσικές ή οποιαδήποτε άλλη καλλιτεχνική δραστηριότητα των άλλων. Μία πόλη χωρίς τέχνη του δρόμου είναι μία πόλη άχρωμη.
Σας ευχαριστώ για άλλη μία φορά, για την αγάπη και τη συμπαράστασή που δίνετε στη τέχνη του δρόμου. Καλή αντάμωση και καλό κουράγιο.
Χρήστος Κουρής, το φρόνιμο κτήνος
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search