Print this page

Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων : “Στρατηγική επιλογή της Δημοτικής αρχής η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας”

August 31, 2020 462

 

Ανακοίνωση εξέδωσε η  ΛΑΣΥ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας σχετικά μετην ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων.

Η ανακοίνωση :

«Αποτελεί πρόκληση, για το λαό της Κέρκυρας, η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αναθέσει μέρος της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου σε ιδιώτες, κάνοντας έτσι ένα ακόμη «δώρο» ύψους 4.000.000 ευρώ, στους επιχειρηματικούς ομίλους. Συνεχίζεται έτσι ο χορός των εκατομμυρίων γύρω από την αποκομιδή αλλά και τη διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος των ιδιωτών επιχειρηματιών που θα κληθεί όμως… να την πληρώσει αδρά ο κερκυραϊκός λαός.

Η Δημοτική Αρχή της ΝΔ, σχεδιάζει να περάσει στα κρυφά την απόφαση για την ιδιωτικοποίηση μέσα από την Οικονομική Επιτροπή που ο νόμος, αλλοιώνοντας την ψήφο των τελευταίων Δημοτικών εκλογών, της δίνει την απόλυτη πλειοψηφία με τα 2/3 των μελών.

Όσα προσχηματικά επιχειρήματα κι αν αναφέρονται στην εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, για ελλείψεις προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, δεν μπορούν να κρύψουν την συνειδητή προσπάθεια της Δημοτικής αρχής να αποπροσανατολίσει το λαό της Κέρκυρας προκειμένου να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τέτοιες μεθοδεύσεις. Τα ίδια ακριβώς προσχήματα με τα παραπάνω χρησιμοποιούσαν και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Ως συνήθως, η “ανάγκη” της ιδιωτικοποίησης “στρώνεται” πάνω στο έδαφος της σχεδιασμένης απαξίωσης της υπηρεσίας καθαριότητας. Είναι μία γνωστή τακτική που αξιοποιείται από τις πολιτικές ηγεσίες για να πείσουν ότι δεν γίνεται αλλιώς. Οι κορώνες που ακούγονται κατά καιρούς και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για ελλείψεις και προβλήματα στις υπηρεσίες, δεν πείθουν κανέναν. Η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων αλλά και άλλων τομέων και υπηρεσιών του Δήμου, αποτελεί στρατηγική επιλογή της Δημοτικής Αρχής.

Η ανάγκη όλων μας για μία καθαρή πόλη, δεν μπορεί να αξιοποιείται ως άλλοθι για ιδιωτικοποιήσεις. Η ικανοποίηση των αναγκών που αφορούν τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια του λαού δεν μπορεί να αποτελούν πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματιών. Οφείλουν να χρηματοδοτούνται από το κράτος και να παρέχονται απρόσκοπτα και δωρεάν σε όλους.

            Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πληρώνουν, εδώ και χρόνια, ακριβά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτή δηλαδή την πολιτική που φέρει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας των μεγαλοεπιχειρηματιών. Μια πολιτική που όσο κι αν προπαγανδίζεται απ’ τις αστικές κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ κλπ.) με τους φίλα προσκείμενους δημάρχους τους ως αναγκαίος μονόδρομος και «λύση» στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες… στην πράξη αυτή η πολιτική είναι που διογκώνει και αφήνει άλυτα όλα τα προβλήματα  του λαού, δίνοντας αποκλειστικά κέρδη και προνόμια στο κεφάλαιο.

            Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους εργαζόμενους με τα σωματεία τους και το λαό της Κέρκυρας, να βάλουν φρένο με τον αγώνα τους σ’ αυτή την πολιτική που εκποιεί …με το «έτσι θέλω» την ζωή και τις ανάγκες των πολλών, για τα κέρδη των λίγων !

Να διεκδικήσουμε:

  • Καμιά ανάθεση – ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής – διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες.
  • Κεντρικός εθνικός σχεδιασμός με προτεραιότητα της διαλογής στην πηγή και της ανακύκλωσης με δημόσιο αποκλειστικά χαρακτήρα και επιστημονικό σχεδιασμό στην αποκομιδή – διαχείριση, αποκλείοντας τις νέες ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων για την καρκινογόνο καύση (RDF) σκουπιδιών (βλ. τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ στο Βόλο κλπ.).
  • Προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας με γιατρούς εργασίας και σύγχρονα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
  • Διατήρηση και επέκταση των ΒΑΕ με ουσιαστικές αυξήσεις. 5νθήμερη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας με προσωπικό ασφαλείας τα Σαββατοκύριακα για αποκομιδή επιλεγμένων και ευαίσθητων χώρων. Σύνταξη στα 55 στους άνδρες και στα 50 στις γυναίκες».
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.