• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Στη Βουλή η απόρριψη αιτήσεων υποψηφίων για την πρόσληψη στην καθαριότητα των σχολείων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

September 15, 2020 43

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ Παπαναστάσης Νίκος και Καραθανασόπουλος Νίκος κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση με θέμα: Απόρριψη αιτήσεων υποψηφίων για την πρόσληψη στην καθαριότητα των σχολείων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με υπαιτιότητα του Δήμου

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

 

Θέμα:

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος  

 

Το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων είναι θέμα πρώτης γραμμής για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορονοϊού σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, συνολικά στην κοινωνία. Με το άνοιγμα των σχολείων ολοκληρώνονται και οι διαδικασίες για την πρόσληψη συμβασιούχων καθαριστών ορισμένου χρόνου.

Όπως καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων μεγάλος αριθμός εργαζομένων με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας σε σχολεία του Δήμου, μετά την δημοσίευση των προσωρινών πινάκων, βρίσκεται εκτός, αν και διαθέτει τα απαραίτητα μόρια για να συμπεριληφθεί στους πίνακες επιτυχόντων. Δηλαδή, πετιούνται στην ανεργία έμπειροι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Με βάση τις καταγγελίες αυτές, η δικαιολογία του Δήμου ήταν ότι συμπληρώθηκαν με λάθος τρόπο οι σχετικές αιτήσεις των υποψηφίων. Συγκεκριμένα, στην ενότητα Β. του εντύπου καταγράφεται η "ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΛΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ (με σειρά προτίμησης)", όπου ο κάθε υποψήφιος είχε τις επιλογές "ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ" και "ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ". Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οδηγίες στον ιστότοπο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, τις οποίες ακολούθησαν οι υποψήφιοι, η προτίμηση πρέπει να δηλώνεται με ένα "Χ". Έτσι, οι υποψήφιοι έβαλαν "Χ" στην επιλογή "ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ", δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την σειρά προτίμησής τους. Η δικαιολογία του Δήμου για να εξηγήσει την απόρριψη έμπειρων εργαζομένων ήταν, ότι θα έπρεπε να έχουν σημειώσει και τις δύο επιλογές, πράγμα που βέβαια δεν προκύπτει από τις δημοσιευμένες οδηγίες του Δήμου.

Οι υποψήφιοι δηλαδή όταν συμπλήρωναν τις αιτήσεις τους, τις συμπλήρωναν ακολουθώντας τις επίσημες οδηγίες του φορέα, ο οποίος είχε προκηρύξει τον διαγωνισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι οδηγίες και μόνο αυτές βρίσκονται δημοσιευμένες στον ιστότοπο του Δήμου ακόμα και σήμερα. Να σημειωθεί επίσης, ότι ο υπήρξαν πολλές τροποποιήσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργών των όρων των προκηρύξεων ενώ ήδη αυτές "έτρεχαν" και ενώ ήδη υποψήφιοι υπέβαλλαν αιτήσεις, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Η παραπάνω εξέλιξη κάνει για άλλη μια φορά φανερό ότι αυτού του είδους οι συμβάσεις δε λύνουν κανένα πρόβλημα για την καθαριότητα των σχολείων, συμβάλουν στην εργασιακή ομηρία των εργαζομένων και στοχεύουν στην ανακύκλωση της ανεργίας. Η μόνη ρεαλιστική λύση για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι είναι η σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους.

 

Από την στιγμή λοιπόν που με υπαιτιότητα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συμπληρώθηκαν με τον παραπάνω τρόπο οι αιτήσεις και από την στιγμή που προκύπτει ξεκάθαρα η σειρά προτίμησης των υποψηφίων, ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε:

· Οι υποψήφιοι που έχουν απορριφθεί να κριθούν με βάση τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει και να συμπεριληφθούν στους πίνακες επιτυχόντων

· Κανείς να μην χάσει τη δουλειά του

· Να γίνουν προσλήψεις με σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search