• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Στο λιμάνι της Κέρκυρας κρουαζιερόπλοιο μετά από 6 μήνες - Το «Mein Schiff 6» με 700 επιβάτες

September 17, 2020 4019



Στο λιμάνι της Κέρκυρας «έδεσε» το πρωί το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» της TUI Cruises, με 700 επιβάτες.

Η Κέρκυρα είναι το τρίτο κατά σειρά λιμάνι που δένει το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, στο πλαίσιο του επταήμερου ταξιδιού του που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες από το Ηράκλειο της Κρήτης. Το «Mein Schiff 6» είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που επισκέπτεται την Κέρκυρα, εδώ και έξι μήνες, μετά τα μέτρα που πάρθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελληνογερμανίδα τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος, είναι από γερμανόφωνες χώρες, ενώ ήδη έχουν επισκεφθεί και το λιμάνι του Πειραιά.


Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) Σπύρος Ζερβόπουλος, ανέφερε ότι «για τον ΟΛΚΕ και την Κέρκυρα, η έλευση του «Mein Schiff 6" αποτελεί παράλληλα τη μέγιστη πιστοποίηση και διάκριση για τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία με συνέπεια προετοιμάστηκαν και εφαρμόστηκαν, ώστε το λιμάνι του νησιού να αποτελεί στην πράξη ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια κρουαζιέρας στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι η χερσαία «εξόρμηση» των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου στην Κέρκυρα, έχει οργανωθεί από την TUI Cruises, σε συνεργασία με τοπικούς διοργανωτές εκδρομών και έχει καταρτιστεί πρόγραμμα εξόρμησης και ξενάγησης, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές υποδείξεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, όσον αφορά τους υγειονομικούς κανόνες πάνω στο πλοίο, η TUI Cruises σε συνεργασία με ειδικούς του ιατρικού κλάδου, κατάρτισε ένα υγειονομικό σχέδιο, προσαρμόζοντας παράλληλα τις γενικές διαδικασίες που ακολουθούνται πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και στους χώρους υποδοχής επισκεπτών και του προσωπικού, για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και των αποστάσεων που επιβάλλονται, ενώ όλοι οι επιβάτες πριν από το ταξίδι υποβλήθηκαν σε υποχρεωτικό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.
Πηγή: iefimerida.gr 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search