• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

"Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην χαφιέδικη λογική του Υπουργείου που μας θέλει καταδότες των μαθητών μας" - Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΠΔΕ τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη

October 03, 2020 3607

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας χαιρετίζει τους δεκάδες εκπαιδευτικούς στην Κέρκυρα, οι οποίοι σήμερα αρνήθηκαν να παίξουν το ρόλο του αστυνομικού στους μαθητές και δεν εφάρμοσαν μαζικά την εγκύκλιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα από τα 12 υπό κατάληψη σχολεία, στα 3 δεν έγινε καν συνεδρίαση του Συλλόγου (ούτε βέβαια αποστολή προγράμματος τηλεκπαίδευσης), ενώ τα 9 καταδίκασαν είτε ομόφωνα είτε με μεγάλες πλειοψηφίες την εγκύκλιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αφήνοντας στα χαρτιά οδηγίες κι εντολές τόσο του Υπουργείου όσο και του Π.Δ.Ε., ο οποίος έχει γίνει «βασιλικότερος του βασιλέως» στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, ρίχνοντας από πάνω του και το τελευταίο φύλλο συκής για το πόσο «μαζί με τους συναδέλφους» μπορεί να είναι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Στη μαζική Γ.Σ. που ακολούθησε διατρανώθηκε η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών να συνεχίσουν τον αγώνα τους και ξεκαθαρίστηκε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να παίξουν το ρόλο του παιδονόμου, ούτε πρόκειται να γίνουν χαφιέδες των αγωνιζόμενων μαθητών, δεν πρόκειται να καταστούν μηχανισμός απεργοσπασίας σε βάρος των μαθητικών κινητοποιήσεων. Αυτό το ρόλο τον αφήνουμε στην κυβέρνηση και στα γνωστά δημοσιογραφικά της παπαγαλάκια, που το τελευταίο διάστημα δίνουν τα ρέστα τους ενάντια στη νεολαία.

Οι μαθητές υποκινούνται από τις ανάγκες τους και από την 6μηνη κυβερνητική απραξία, σε αντίθεση βέβαια με τους καθοδηγούμενους από την Υπουργό και την Κυβέρνηση εισαγγελείς, ασφαλίτες και «αγανακτισμένους πολίτες» που αναζητώντας ρόλο ύπαρξης, τα βάζουν με 15χρονα.

Η κυβέρνηση και η Υπουργός είναι υπόλογοι:

• Γιατί ήδη από το Μάρτη απέκλεισαν το ενδεχόμενο μείωσης μαθητών ανά τάξη

• Γιατί έχουν ακόμα και τώρα αφήσει άδεια τα σχολεία από εκπαιδευτικούς. Στα παστωμένα 27άρια τμήματα λείπουν αυτή τη στιγμή πάνω από 8.000 εκπαιδευτικοί, χάνονται πάνω από 170.000 διδακτικές ώρες κάθε βδομάδα. Μόνο στην Κέρκυρα έχουμε πάνω από 70 κενά χωρίς να υπολογίζουμε τις άδειες των ευπαθών ομάδων.

• Γιατί έχουν λιγότερες από 1 καθαρίστριες ανά σχολικό κτήριο!

Τα αιτήματα των μαθητών είναι και δικά μας αιτήματα και το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τα δίκαια αιτήματά του!

Συνάδελφοι,

Είμαστε σε ετοιμότητα, δίνουμε τη μάχη ενάντια στην χαφιέδικη λογική του Υπουργείου που μας θέλει καταδότες των μαθητών μας.

· Εφαρμόζουμε την απόφαση της Ομοσπονδίας και της ΕΛΜΕ για 3ωρη + 3ωρη στάση εργασίας, τη Δευτέρα 5/10 σε σχέση με την εξ αποστάσεως στα υπό κατάληψη σχολεία και με κάθε τρόπο αρνούμαστε να την εφαρμόσουμε.

· Άμεσα συγκαλούμε συλλόγους διδασκόντων ώστε να πάρουμε αποφάσεις ότι δεν θα εφαρμόσουμε την ΥΑ ή εκμεταλλευόμαστε τη στάση εργασίας ώστε να μη γίνει η συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων και να μην αποσταλεί πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης.

· Παρεμβαίνουμε άμεσα σε όποιο σχολείο συνάδελφος πιεστεί να εφαρμόσει την ΥΑ, αξιοποιούμε τις στάσεις εργασίας ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ. Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να μη συμμετέχουν στην πίεση προς τους εκπαιδευτικούς για την εφαρμογή της εγκυκλίου και να μη στέλνουν το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης εφόσον ο Σύλλογος έχει αντίθετη άποψη.

· Καλούμε τους Σ.Δ. να καλέσουν τους γονείς των μαθητών τους -είτε το σχολείο είναι σε κατάληψη, είτε όχι- και να συζητήσουν μαζί τους για τα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο (αριθμός μαθητών ανά τμήμα, ελλείψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας κ.α.) και να διεκδικήσουν μαζί και με τους μαθητές τις λύσεις στα προβλήματα αυτά.

· Καλούμε τους Σ.Δ. των σχολείων που δεν είναι σε κατάληψη να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

· Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, τη Δευτέρα, 5 Οκτώβρη, στις 12 μ.μ. για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

· Συμμετέχουμε μαζικά στην συγκέντρωση στις 6 Οκτώβρη, στις 6:30 μ.μ., για να βροντοφωνάξουμε με όλο τον λαό: Οι ναζί στη φυλακή!

· Πραγματοποιούμε σύσκεψη Υγειονομικών – Εκπαιδευτικών – Γονιών – Μαθητών, ώστε να συζητήσουμε για την εξέλιξη της πανδημίας με τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία.

 

Μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει την υγεία, την παιδεία και τα δικαιώματά μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search