• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργάκη για τους πρόσφυγες & τους μετανάστες Σάββατο 7/3

March 06, 2020 238

 

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τo Σάββατο 07/03/20 στις 11:30 στην πλατεία Γεωργάκη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες απευθύνει η δημοτική παράταξη ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Οι πόλεμοι που μαίνονται τις τελευταίες δεκαετίες στην Μέση Ανατολή είναι δεδομένο ότι δημιουργούν προσφυγικές ροές. Οι τελευταίοι πόλεμοι στην περιοχή, όπου έχουν εμπλακεί όλες οι μεγάλες δυνάμεις είναι στην Συρία και στην Λιβύη. Στους παραπάνω πολέμους κυρίαρχο ρόλο έχει η γειτονική Τουρκία, η οποία έχοντας καταλάβει περιοχή της Βόρειας Συρίας, είναι η κυρίως υπεύθυνη για την συνέχιση του πολέμου στην συγκεκριμένη χώρα. Επίσης η Τουρκία έχει στο έδαφος της, περίπου τέσσερα εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες, τους οποίους τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, προκειμένου να λαμβάνει χρήματα από την Ε.Ε., ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να μετατραπεί σε περιφερειακή δύναμη με αυτόνομο ρόλο. Η Ε.Ε. η οποία συμμετείχε στον πόλεμο στην Συρία, από τη μία δίνει λεφτά στον Ερντογάν, με στόχο να μην επιτρέπει τις ροές προσφύγων, ενώ από την άλλη τον εξοπλίζει και δεν τον χαλιναγωγεί στις διάφορες επεμβάσεις του σε τρίτες χώρες. Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο των προσφυγικών ροών, καθώς οι άνθρωποι που θέλουν να εγκατασταθούν στην Ευρώπη πρέπει να περάσουν από εκείνη. Παίρνει ψίχουλα από την Ε.Ε., ώστε να διαχειριστεί τις ροές αυτές και είναι εγκλωβισμένη στις περιβόητες συμφωνίες Δουβλίνο 1 και 2, σύμφωνα με τις οποίες οι μετανάστες επιστρέφουν στις χώρες πρώτης εισδοχής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδείχθηκε ανίκανη να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός δύσκολου και σύνθετου προβλήματος όπως το προσφυγικό. Η πρώτη της κίνηση, ήταν να επιδεινώσει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο σε άθλιες συνθήκες, σε υποτιθέμενες δομές τύπου Μόρια. Η δεύτερη κίνηση της ήταν να ανακοινώσει την δημιουργία κλειστών δομών (στρατόπεδα συγκέντρωσης) πρώτα στα νησιά και εν συνεχεία στην ηπειρωτική χώρα, προκαλώντας ξεσηκωμό του ντόπιου πληθυσμού της Χίου και της Μυτιλήνης ενάντια σε αυτά τα σχέδια. Η κυβέρνηση των αρίστων, αντί να ακούσει τις τοπικές κοινωνίες που ζητούσαν αποσυμφόρηση, απάντησε με την αποστολή ΜΑΤ και άγρια καταστολή, για να υλοποιήσει το σχέδιο της. Στην συνέχεια η Τουρκία άνοιξε τα σύνορα της στις ροές και η αντανακλαστική κίνηση του πρωθυπουργού ήταν να κλείσει τα σύνορα, χρησιμοποιώντας τον στρατό, την αστυνομία, ακροδεξιές ομάδες που έρχονται από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, σε μία προπαγανδιστική εκστρατεία υπεράσπισης του εθνικού εδάφους, με την πλήρη υποστήριξη των Μ.Μ.Ε..

Για εμάς το σημαντικότερο είναι να σταματήσει η πηγή που προκαλεί το πρόβλημα και η οποία είναι ο πόλεμος. Πρέπει να σταματήσει η αιματοχυσία στην Συρία και στις άλλες εμπόλεμες ζώνες. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να σταματήσει η Ε.Ε. να χρηματοδοτεί το κράτος τρομοκράτη της περιοχής, δηλαδή την Τουρκία. Επίσης τα σύνορα δεν μπορούν να παραμένουν κλειστά, αλλά να ανοίξουν ελεγχόμενα, εξετάζοντας τις αιτήσεις ασύλου, με το ρυθμό που μπορεί να σηκώσει ο κρατικός μηχανισμός, αποφεύγοντας έτσι την καταδίκη από τον ΟΗΕ, για το γεγονός ότι έχουν παύσει να εξετάζονται τα αιτήματα. Στον Έβρο τα σύνορα οφείλει να τα φυλάσσει το κράτος και όχι ακροδεξιά μπουλούκια η πολίτες. Τα νησιά πρέπει να αποσυμφορηθούν άμεσα από τους πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών, οι πρέπει να κατανεμηθούν ισόποσα σε όλη την χώρα. Επιβάλλεται να δημιουργηθούν ανοιχτές δομές φιλοξενίας, που θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε κλειστές δομές τύπου Αμυγδαλέζας. Η Ελλάδα πρέπει να σπάσει τις συμφωνίες Δουβλίνο 1-2 και να απαιτήσει έκτακτη χρηματοδότηση για την ενσωμάτωση των ατόμων που θα ήθελαν να μείνουν εδώ. Η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο, εχέγγυο για μία πολιτισμένη κοινωνία όπως η Ελληνική.

ΖΗΤΑΜΕ:

⎼ Άσυλο σε πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες – ταξιδιωτικά έγγραφα – δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης.

⎼ Κανένα κλειστό κέντρο κράτησης, κανένα «ανοιχτό» στρατόπεδο συγκέντρωσης, άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων από τη Μόρια, μετεγκατάσταση προς κατάλληλες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, παροχή στέγης μέσα σε πόλεις και χωριά.

⎼ Απεγκλωβισμός από τα νησιά με άμεση κατάργηση της εφαρμογής Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και των κανονισμών του Δουβλίνου.

⎼ Ίσα δικαιώματα σε εργασία, εκπαίδευση, περίθαλψη.

⎼ Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών, τερματισμός του πολέμου στη Συρία τώρα! Καμία εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς των μεγάλων δυνάμεων, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search