• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας για το συλλαλητήριο της Δευτέρας 2/11

October 30, 2020 3304

 

 
 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων των σωματείων καλεί τους εργαζόμενους όλων των κλάδων , τους αυτοαπασχολούμενους , τους μικρούς επαγγελματίες ,τους αγρότες ,  τους άνεργους , τα λαϊκά στρώματα του κερκυραϊκού λαού , να δώσουν αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο  το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού διεκδικώντας  :

-Επέκταση  του προγράμματος στήριξης των εποχιακά εργαζομένων και ένταξη σ αυτό όσων εργαζομένων, άνεργων  και αυτοαπασχολούμενων  πλήττονται απ την υγειονομική κρίση και μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα μέτρο στήριξης τους.

-Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και ολόκληρου του λαού.

-Κατάργηση των αντεργατικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και ακύρωση των σχεδίων της κυβέρνησης για περαιτέρω ανατροπές  στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε όλους και όλες να δώσουμε αυτή την μάχη μαζί , γιατί η απώλεια των εισοδημάτων των εποχιακά εργαζομένων θα έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνον στην ζωή των εποχιακών , αλλά σε ολόκληρη την κερκυραϊκή οικονομία και κοινωνία.

Χρειαζόμαστε στις δύσκολες αυτές συνθήκες , ενότητα των λαϊκών δυνάμεων και όλων των κλάδων των εργαζομένων , ενότητα που διαμορφώνεται μέσα από ενιαίους αγώνες με κοινό περιεχόμενο και δράση , δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για αποτελεσματική διεκδίκηση των άμεσων αιτημάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Όσον αφορά την πρόσφατη μονοπαραταξιακή  ανακοίνωση της τέως διορισμένης και ληγμένης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

1.Το ποιος βρίσκεται στον δικό του ‘’κόσμο’’ και το δικό του ‘’σύμπαν’’ και ποιος δρα μέσα στους εργαζόμενους  , το γνωρίζει καλά η κερκυραϊκή εργατική τάξη.

2.Το  ποιος έχει πάρει ‘’διαζύγιο’’ με την νοημοσύνη και την νομιμότητα , το γνωρίζουν  επίσης οι εργαζόμενοι και το έχει πει η δικαιοσύνη επανειλημμένως.

3.Τα περί ‘’ κομματικών ’’ και ‘’μεταξύ φίλων συνελεύσεις ’’ όπως αναφέρουν είναι οι συνελεύσεις που έγιναν την πρώτη φορά με 56 νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους των σωματείων, την δεύτερη φορά με 59 νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους των σωματείων (χωρίς συνταξιούχους)  και γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι αντιπρόσωποι αυτοί  δεν είναι ούτε μιας  παράταξης , ούτε  ενός κόμματος.

Στις συνελεύσεις κλήθηκαν και αυτοί και  δεν ήρθαν ,είναι επίσης γνωστό ότι αρνήθηκαν αντικαταστατικά  να συγκαλέσουν συνέλευση οι ίδιοι.

Που αλήθεια θα οικοδομηθεί η ενότητα αν αυτό δεν γίνει στις συνελεύσεις , στους εργατικούς αγώνες και την κοινή δράση ,στις λέσχες ;

  1. Τέλος για να τελειώνει η καραμέλα περί ενότητας , τους γνωστοποιούμε για άλλη μία φορά δημόσια ότι την Δευτέρα στις 2 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο μπροστά στην πορεία θα τεθεί το πανό των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Τους καλούμε να έρθουν μαζί μας να το κρατήσουν.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search