Print this page

Στ. Γκίκας «Η Κυβέρνησή μας έχει αποδείξει έμπρακτα το Ενδιαφέρον της για τις Εργατικές Κατοικίες του Αγ. Ιωάννη»

October 30, 2020 437

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τις εργατικές κατοικίες του Αγίου Ιωάννη επισκέφθηκαν σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη και τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου. Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον εργολάβο και τους αρμόδιους μηχανικούς για την πορεία του έργου και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών.

Συζήτησαν επίσης με ομάδα δικαιούχων, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την πολυετή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου. Τόσο ο κ. Πρωτοψάλτης όσο και ο κ. Γκίκας τους διαβεβαίωσαν ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί στον συντομότερο δυνατό χρόνο και πάντως, οι πρώτες 50 με 60 κατοικίες να παραδοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Προεπισκόπηση εικόνας

Στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Στέφανος Γκίκας επεσήμανε:

«Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, βρίσκεται στην Κέρκυρα για τρίτη φορά σε διάστημα επτά μηνών. Αυτό αποδεικνύει ότι τόσο από τον Οργανισμό, όσο και φυσικά από την Κυβέρνηση υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση του έργου των εργατικών κατοικιών του Αγ. Ιωάννη.

Με τον κ. Διοικητή βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία για τον συντονισμό των ενεργειών.

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Βεβαίως, πάντα υπάρχουν μη προβλέψιμοι, αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να καθυστερήσουν την εκτέλεση των έργων, όπως π.χ. συμβαίνει με την κατασκευή της δεύτερης δεξαμενής λημμάτων που καθυστέρησε λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου 50 με 60 κατοικίες θα είναι έτοιμες προς παράδοση. Όταν λέμε έτοιμες, εννοούμε πλήρως λειτουργικές και έτοιμες προς εγκατάσταση. Από εκεί και πέρα, από τις αρχές του χρόνου θα παραδίδονται σταδιακά και οι υπόλοιπες κατοικίες.

Τόσο ο Διοικητής του ΟΑΕΔ και οι Υπηρεσίες του Οργανισμού στην Κέρκυρα, όσο και εγώ προσωπικά και η Δήμαρχος, θα πιέζουμε όσο μπορούμε ώστε να ξεπερνούνται τα εμπόδια που ενδεχομένως παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα.

Αναγνωρίζοντας τη δίκαιη αγανάκτηση των δικαιούχων, τους προτρέπω να κάνουν μερικούς μήνες ακόμη υπομονή, διότι πράγματι βρισκόμαστε στην τελική φάση υλοποίησης του έργου. Τον τελευταίο χρόνο έγιναν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αξιέπαινες προσπάθειες για την επίσπευση του έργου, το οποίο καθυστέρησε αδικαιολόγητα τα προηγούμενα χρόνια.

Όλα αυτά ανήκουν όμως στο παρελθόν, έχουμε γυρίσει σελίδα και είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το έργο.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.