• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων σχετικά με τη "δια περιφοράς" συνεδρίαση για το μετοχικό κεφάλαιο του διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ

December 04, 2020 345

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δε θα συμμετάσχουν στη «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «“Έγκριση καταβολής ποσού 98.965,00 ευρώ για την συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της ανώνυμης εταιρίας με τον διακριτικό τίτλο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων». Αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της ΛΑΣΥ.

Αναλυτικά:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ «ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ» ΣΥΝΕΡΔΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΥ ΦΟΔΣΑ

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δε θα συμμετάσχουν στη «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «“Έγκριση καταβολής ποσού 98.965,00 ευρώ για την συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της ανώνυμης εταιρίας με τον διακριτικό τίτλο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων».

Η συνεδρίαση αυτή γίνεται χωρίς εισήγηση της κ. Δημάρχου αφού δεν προτείνει αν θα πρέπει ή δε θα πρέπει να κατατεθεί το ποσό αυτό. Επίσης, προκύπτουν και μία σειρά ερωτήματα τα οποία δε είναι δυνατόν να απαντηθούν σε μία συνεδρίαση δια περιφοράς. Αναφέρουμε μόνο κάποια από αυτά:

· Από που προκύπτει η ανάγκη μία απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταβολή αυτού του ποσού αφού ήδη συμμετέχει ο Δήμος στην Ιδρυτική του διαβαθμιδικού και μάλιστα στο ΔΣ δια της Δημάρχου; Απ΄ όσο ξέρουμε στους άλλους Δήμους της Κέρκυρας δεν έχει τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα.

· Αν είναι αναγκαία η απόφαση αυτή, γιατί δεν έφερε το θέμα σε προηγούμενη συνεδρίαση αφού οι καταληκτικές ημερομηνίες προκύπτουν από το νόμο και το άρθρο 93, είναι δε σε όλους γνωστές. Άλλωστε υπάρχει ήδη απόφαση της Οικονομική Επιτροπής με τις θετικές ψήφους της πλειοψηφούσας αρχής. Τι καλούμαστε εμείς να κάνουμε ακριβώς;

· Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να «χρησιμοποιήσει» το Δημοτικό Συμβούλιο για τους δικούς της σκοπούς. Εμείς έχουμε απαιτήσει να περνάνε όλες οι αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο αλλά η Δημοτική Αρχή φαίνεται ότι κάνει αυτή την επιλογή τώρα που θέλει να διεξάγει ένα ιδιότυπο «αντάτρικο», το οποίο καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα του κερκυραϊκού λαού σχετικά με το χρόνο, το χαρακτήρα (ανακύκλωση - διαλογή στην πηγή κλπ) και την οικονομική επιβάρυνση, της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε κάτι τέτοιο.

· Τι θα συμβεί αν δεν καταβληθεί το ποσό; Δε θα συμμετάσχει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας στο διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων;; Θα αλλάξει το μετοχικό κεφάλαιο; Θα μπουν εμπόδια στη λειτουργία του φορέα; Θα έχουμε δύο εργοστάσια εκεί που δεν έχουμε κανένα;

· Τι συμβαίνει με το ΦΟΔΣΑ της Κέρκυρας που συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι του νησιού; Η τελευταία απόφαση της πλειοψηφίας αναφέρει συνέχιση της λειτουργίας για ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα. Αυτό είναι άποψη όλων όσων συμμετέχουν σε αυτό το φορέα ή ο κάθε Δήμος θα τραβήξει το δικό του δρόμο;

 

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι πίσω από τη διαχείριση των απορριμμάτων κρύβονται τεράστια οικονομικά - επιχειρηματικά συμφέροντα που οδηγούν σε ανταγωνισμούς, παιχνίδια εξουσίας και παλινωδίες. Επιβεβαιώνεται ότι η λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων δεν είναι τεχνοκρατική ή διαχειριστική αλλά βαθιά πολιτική.

Η κυβέρνηση, την οποία στηρίζει η Δημοτική Αρχή, με το νόμο που έφτιαξε επιδιώκει την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με πιο γρήγορους ρυθμούς. Δεν υπολόγισε φαίνεται τις καθυστερήσεις από τις ενδοοικογενειακές αντιπαραθέσεις. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όμως, ανεξάρτητα που θα καταλήξει αυτός ο «κλεφτοπόλεμος», οι λύσεις που προωθούνται σε καμία περίπτωση δεν έχουν ως γνώμονα την προστασία της υγείας μας, του περιβάλλοντος και του εισοδήματός μας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής είναι μεγάλες και εμείς δε θα γίνουμε μέρος των παιχνιδιών στην πλάτη του κερκυραϊκού λαού.

 

4/12/2020

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search