• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Ερώτηση της ΛΑΣΥ: «Κλειστό από την αρχή της σχολικής χρονιάς παραμένει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κέρκυρας»

December 09, 2020 411

Ερώτηση για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Θέμα: «Κλειστό από την αρχή της σχολικής χρονιάς παραμένει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κέρκυρας»

 

Το πολύπαθο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο στην Κέρκυρα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα για μία ακόμη σχολική χρονιά. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα σχολείο που καλύπτει τις σύνθετες ανάγκες μαθητών ΑμΕΑ αποτελώντας στήριγμα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Αν και από πέρυσι έχει παρθεί η απόφαση για μεταστέγαση του σχολείου σε νοικιασμένο κτίριο στο Κεφαλομάντουκο, η υλοποίηση αυτής της απόφασης δεν έχει ολοκληρωθεί. Το κτήριο δεν έχει ακόμη ρεύμα (!!!) ενώ δεν έχουν τοποθετηθεί τα κλιματιστικά, δεν έχει ολοκληρωθεί η περίφραξη του χώρου, δεν έχει ετοιμαστεί ο χώρος που απαιτείται για τα εργαστήρια κηπουρικής που είναι βασική ειδικότητα του συγκεκριμένου σχολείου κλπ. Μετά από επίσκεψη στο χώρο διαπιστώνεται με την πρώτη ματιά μεγάλος αριθμός κακοτεχνιών με υγρασία στους τοίχους και την οροφή, νερά να μπαίνουν σε αίθουσες ενώ συντηρείται η παράδοση που υπήρχε και στο κτήριο της Άνω Κορακιάνας να χρειάζεται να περνάνε οι μαθητές μέσα από την μία αίθουσα για να πάνε στην άλλη αφού δεν ανοίχτηκαν οι πόρτες που έπρεπε!!!

Το αποτέλεσμα είναι το σχολείο να μην λειτουργεί εδώ και 3 μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Οι μαθητές, που έχουν τόσες ανάγκες και που λόγω του προηγούμενο κλεισίματος των σχολείων έχουν να βρεθούν σε σχολική τάξη από τον περασμένο Μάρτιο μένουν και φέτος στα σπίτια τους με ότι συνεπάγεται αυτό στην μόρφωση, την κοινωνικοποίηση και την ψυχολογία τους.

Πρέπει ακόμη να αναφερθεί ότι σημαντικός αριθμός εξοπλισμού και μηχανημάτων προέρχονται από δωρεές και όχι από το κράτος ή τον Δήμο όπως θα έπρεπε.

Επισημαίνουμε τέλος, ότι η λύση της μεταστέγασης πρέπει να θεωρηθεί ως αναγκαία αλλά προσωρινή, καθώς πρέπει να υπάρξει άμεση εξεύρεση χώρου, σχεδιασμός για την ανέγερση νέου, σύγχρονου κτιρίου, που θα μπορεί να διευκολύνει το σύνθετο, διεπιστημονικό έργο που επιτελείται εντός, με τον ανάλογο εξοπλισμό, τα τεχνολογικά μέσα, και το μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

 

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

· Ποιες είναι οι εκκρεμότητες που υπάρχουν και δεν είναι δυνατή η λειτουργία του σχολείου; Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση;

· Ποια μέτρα θα πάρει ώστε το σχολείο να λειτουργήσει άμεσα;

 

 

09/12/2020

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search