• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Συμπαράσταση στα μέλη της ΠΟΕΕΤ από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

December 16, 2020 3096

 

 
 
 

Τη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο και τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό, οι οποίοι συνελήφθησαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου επειδή ανήρτησαν πανό της Ομοσπονδίας με τη μία και μόνη λέξη: ΠΕΙΝΑΜΕ εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας 

Αναλυτικά  :

Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό αλλά και συνάδελφοι σε συσχετιζόμενα επαγγέλματα (π.χ. ξεναγοί, μισθωτοί οδηγοί ταξί, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, επαγγελματίες μουσικοί, εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κ.ο.κ.) αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και πλέον αρκετοί από αυτούς πρόβλημα επιβίωσης.

Φέτος τον Δεκέμβριο δεν θα γίνει καταβολή επιδόματος ανεργίας με αποτέλεσμα οι εποχικά εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς χρήματα, με δεδομένο ότι δεν δούλεψαν ούτε το καλοκαίρι, ώστε να έχουν ένα απόθεμα μέχρι την καταβολή του πρώτου επιδόματος. Ας μην ξεχνάμε επίσης κι ότι όσοι πήραν μόνο την αναστολή Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου, είναι από τότε χωρίς χρήματα, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι που εργάζονταν στη διασκέδαση και δούλευαν δύο με τρεις μέρες την εβδομάδα, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπουν σε κάποια ρύθμιση όντας χωρίς δουλειά από τον Μάρτιο.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η λέξη ΠΕΙΝΑΜΕ, είναι κάθε άλλο παρά υπερβολή και δυστυχώς για κάποιους συναδέλφους αποτελεί ήδη ή θα αποτελέσει σύντομα μια ζοφερή πραγματικότητα.

Αντί, λοιπόν, η Κυβέρνηση να κάνει επίδειξη αυταρχισμού και να συλλαμβάνει συνδικαλιστές που ειρηνικά ζητάνε δικαιοσύνη, θα έπρεπε να ανοίξει τις πόρτες της σε ανθρώπους που γνωρίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο της εργασίας και να αφουγκραστεί τα πραγματικά και ουσιώδη προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Τα διάτρητα μέτρα κοινωνικής στήριξης που έχει λάβει μέχρι τώρα πρέπει να διορθωθούν άμεσα. Πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης, η οποία και πάλι έχει γίνει το πρώτο και βασικό θύμα και αυτού του πλήγματος.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση του 2020 είναι αδιανόητο να υπάρχουν πολίτες χωρίς ευκαιρία στην αξιοπρεπή διαβίωση, είναι αδιανόητο να συλλαμβάνονται όσοι θεσμικά προασπίζονται το δικαίωμα σε αυτήν την ευκαιρία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search