• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Εκπαιδευτικό υλικό για τα Χριστούγεννα από τον ΣΕΠΕ Κέρκυρας

December 21, 2020 3206

 

 

Όλοι μας ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Στις δύσκολες αυτές συνθήκες προτάσσουμε για ακόμα μία φορά το αίσθημα της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Αναδεικνύουμε την πραγματική εικόνα της κατάστασης των δημόσιων σχολείων. Δεν έχουμε σκοπό να εξυπηρετήσουμε το επικοινωνιακό κόλπο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, όπως εξαγγέλλεται, περί επιτυχίας της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, χωρίς να υπολογίζονται οι όροι και οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του, αν δηλαδή έχουν όλα τα παιδιά την τεχνική υποδομή για να το κάνουν από τα σπίτια τους. Επιπρόσθετα, για εμάς, το πρόβλημα με την τηλεκπαίδευση αγγίζει τον ίδιο τον πυρήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχοσωματική ανάπτυξη και στην κοινωνικοποίηση των μαθητών.

Ταυτόχρονα όμως στεκόμαστε δίπλα σε κάθε οικογένεια, σε κάθε μαθητή μας, που κοπιάζει και αγωνίζεται να αποκτήσει γνώσεις και εφόδια για τη ζωή.

Με τα μέσα που διαθέτουμε συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τον παιδαγωγικό μας ρόλο. Όλα τα προηγούμενα, δύσκολα χρόνια το Δημόσιο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο κρατήθηκε όρθιο και παρέχει ποιοτικού χαρακτήρα εκπαίδευση στους μαθητές του χάρη στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν κι εργάζονται σ’ αυτό.

Αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στις αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές πολιτικές υποχρηματοδότησης και διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών μας – αυτό καλούμαστε να πράξουμε και τώρα. Βρισκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας και τους γονείς με κάθε τρόπο. Ως εκπαιδευτικοί έχουμε τον τρόπο, με απλά λόγια, να αντιμετωπίσουμε τη δικαιολογημένη ανασφάλεια που υπάρχει, το άγχος και τον φόβο. Το μήνυμα μας είναι:

Ψυχραιμία, Αλληλεγγύη και Αγώνας για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τον κορονοϊό.

Στο πλαίσιο αυτό σας κοινοποιούμε εκπαιδευτικό υλικό για τα Χριστούγεννα για τους μαθητές μας, όπως έχει συγκεντρωθεί από συναδέλφους εκπαιδευτικούς και διαμοιράζεται στα σχολεία της επικράτειας. Σε αυτό το αφιέρωμα συγκεντρώνουμε υλικό, σχολικές γιορτές συναδέλφων, δραστηριότητες, ποιήματα, πεζά, ταινίες, λαϊκά έθιμα, την δημοτική και την λόγια παράδοση που αφορούν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Αναμένουμε τις προτάσεις και το υλικό των συναδέλφων, καθώς το αφιέρωμα θα εμπλουτίζεται διαρκώς.

Το υλικό είναι διαθέσιμο στο ιστολόγιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας: http://sepekerkyras.blogspot.com/2020/12/blog-post_18.html

 

Στεκόμαστε όρθιοι και αλληλέγγυοι, ώστε να επιστρέψουμε σύντομα στις τάξεις μας και στα σχολεία μας!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search