• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Εκκίνηση: Ανεπάρκεια σχεδιασμού για τον κορονοϊό - Άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου

March 14, 2020 9 Be the first to comment!

 

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "ΕΚΚΙΝΗΣΗ"  για τον κορονοϊό

Τις προηγούμενες εβδομάδες έχουμε γίνει μάρτυρες της πανδημίας Κορονοϊού (COVID-19), που ξεκίνησε από την επαρχία Ουχάν της Κίνας και έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ευρώπη το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ιταλία, όπου τα κρούσματα πλέον ανέρχονται σε χιλιάδες και καθημερινά πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι. Στην χώρα μας μετά την αστοχία με κρούσματα της Ηλείας-Αχαΐας έχουμε ξεπεράσει τα εκατό και μετράμε ήδη τον πρώτο νεκρό.


Τα στοιχεία από την Κίνα, δείχνουν ότι σε περιοχές με ικανοποιητική πρόσβαση του πληθυσμού σε επαρκείς υπηρεσίες περίθαλψης, η θνητότητα ήταν 0-0,3%, ενώ σε περιοχές που για διάφορους λόγους δεν υπήρχε τέτοια ικανοποιητική δυνατότητα, η θνητότητα ήταν υπερδεκαπλάσια. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, με τα παραπάνω δεδομένα η κυβέρνηση της ΝΔ, είχε προετοιμάσει το ΕΣΥ, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στο ενδεχόμενο μιας πανδημίας, όπως αυτή που υφίσταται αυτή τη στιγμή ? Η απάντηση είναι ότι όχι μόνο δεν προετοίμασε το σύστημα, αλλά άσκησε πολιτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας με απολύσεις συμβασιούχων στα νοσοκομεία όλων των ειδικοτήτων, καμία πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των νοσοκομείων με πρώτα θύματα τα νοσοκομεία Κομοτηνής και Λάρισας.


Από την στιγμή, που εξαπλώθηκε ο ιός, αποδείχθηκε η ανεπάρκεια του σχεδιασμού και οι κραυγές περί οχυρωμένης χώρας, μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν. Την πραγματική κατάσταση την περιγράφει με συνεχείς ανακοινώσεις της η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους ιατρούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και υπηρετούν στις δημόσιες δομές υγείας, ενώ ταυτόχρονα εντοπίζονται σοβαρά κενά στα πρωτόκολλα που ακολουθούνται από τον ΕΟΔΥ για τον έλεγχο των ύποπτων κρουσμάτων με αποτέλεσμα να έχουμε διασπορά του ιού. Εάν στα παραπάνω προστεθούν η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, η μη ανακούφιση των νοσοκομείων από την υπερεφημέρευση που μειώνει τις αντοχές του ιατρικού προσωπικού και το γεγονός ότι δεν έχει ανοίξει, ούτε ένα επιπλέον κρεβάτι Μ.ΕΘ., είναι πασιφανές ότι το σύστημα είναι στα όρια του. Το ενδεχόμενο επανάληψης του φαινομένου της Ιταλίας στην χώρα μας, χαρακτηρίζεται ως καταστροφικό, γιατί ξεπερνάει τις αντοχές του υπάρχοντος συστήματος.
Η αντιμετώπιση του Κορονοϊού απαιτεί σοβαρότητα και ψυχραιμία από όλους μας. Η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στο ζήτημα του εκκλησιασμού και της θείας κοινωνίας δεν βοηθούν στην διαχείριση της κατάστασης, καθώς διευκολύνουν την εξάπλωση του ιού. Επίσης οι δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις δημιουργούν σύγχυση και λανθασμένες εντυπώσεις. Τα μέτρα πρόληψης όπως έχουν ανακοινωθεί από τους υπεύθυνους φορείς πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια από όλους μας χωρίς εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς.


Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ στέκεται στο πλευρό των σύγχρονων ηρώων του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι ιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό υπό τρομακτικά αντίξοες συνθήκες, παλεύουν για την υγεία όλων μας. Στο νοσοκομείο Κέρκυρας με υποστελέχωση που φτάνει στο 50%, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη έως επικίνδυνη. Απαιτείται η άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου με προσωπικό και μηχανήματα για να διασφαλίσουμε τον έλεγχο της κατάστασης, ενώ ταυτόχρονα εμείς οι πολίτες πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα προφύλαξης με αίσθημα ευθύνης για το συνάνθρωπο. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό, για το οποίο δεν μπορεί να γίνει καμία έκπτωση, στο όνομα οποιουδήποτε δημοσιονομικού στόχου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Calendar

« April 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search