• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Ο Σύλλογος υπαλλήλων της Π.Ε. Κέρκυρας για τον κορονοϊό

March 14, 2020 3485

 

 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας – Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του εν μέσω της επιδημίας από τον κορονοϊό και της αναγκαιότητας λήψης άμεσων μέτρων, ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ για την υγεία και προστασία των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων, με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, πολιτών με ομόφωνη απόφασή του ζητά:

  • Την άμεση και ενδελεχή  λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας, τη χορήγηση των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας και αναλωσίμων υλικών, με προτεραιότητα τους εργαζομένους που έρχονται σε επαφή καθημερινά με πλήθος πολιτών κατά την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων τους, που εκτελούν ελέγχους κλπ.
  • Την αναστολή λειτουργιών που δημιουργούν συγχρωτισμό στις υπηρεσίες (π.χ. Δ/νση Μεταφορών, Γενικό Πρωτόκολλο, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.α.).
  • Τον περιορισμό στο ελάχιστο λειτουργιών που επιβαρύνουν τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων καθώς και τις μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την εκτέλεση ελέγχων.
  • Τη δημιουργία μοντέλου “ελάχιστης λειτουργίας” των υπηρεσιών προκειμένου να εξασφαλίζεται η εκτέλεση σοβαρών και επειγουσών αρμοδιοτήτων.
  • Τη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης του κοινού στις υπόλοιπες υπηρεσίες, με ανάρτηση πινακίδων προς ενημέρωση των πολιτών.
  • Την άμεση αποστολή σαφών οδηγιών στους εργαζομένους και την ανάρτηση σχετικών ενημερωτικών πινακίδων σε όλους τους χώρους εργασίας με τους όρους ασφάλειας και υγιεινής που πρέπει απαρέγκλιτα να τηρούνται.
  • Την παράταση ισχύος αδειών και άλλων δημοσίων εγγράφων των πολιτών, που απαιτούν γνωματεύσεις και διοικητικές πράξεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
  • Τη μέριμνα για λήψη ειδικής άδειας από όλους τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Επιπρόσθετα, να υπάρξει συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΠΕ Κέρκυρας για την έγκαιρη λήψη των παροχών του Κράτους σε όλους τους δικαιούχους εργαζομενους καθώς και την ενημέρωσή του συλλόγου για τα περιλαμβανόμενα στο σχέδιο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση της επιδημίας, που έχει καταρτίσει η Περιφέρειά Ιονίων Νήσων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search