• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

ΛΑΣΥ Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων : Περίεργες διαδικασίες με πολλά ερωτηματικά

January 04, 2021 329

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Το 2ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2020, αφορούσε στην εισήγηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σχετικά με τα αναγκαία μέτρα ελάφρυνσης των μισθωτών των σχολικών κυλικείων.

Η συζήτηση για το θέμα αυτό είχε αναβληθεί στη συνεδρίαση της 16ης Δεκεμβρίου, με πρόταση της Δημάρχου και του Προεδρείου, με στόχο να συνεδριάσουν οι δύο Σχολικές Επιτροπές (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) προκειμένου να γνωμοδοτήσουν σχετικά. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης της 29ης Δεκεμβρίου στάλθηκε προς του Δημοτικούς Συμβούλους μόνο η απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας. Προς το τέλος της συζήτησης επί του θέματος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας που του γνωστοποίησε ότι η απόφαση είχε ήδη δημοσιευτεί στη Διαύγεια αλλά δεν είχε κοινοποιηθεί στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η τόση αργοπορία αλλά και η ανάρτηση της τελευταίας στιγμής, μας προκάλεσε εντύπωση και αναζητήσαμε την απόφαση, η οποία πράγματι δημοσιεύτηκε, με ΑΔΑ: 9Π0646ΜΣΞ1-776, στη Διαύγεια το μεσημέρι της Τρίτης 29 Δεκέμβρη στις 14:42 (επισυναπτόμενο Νο 1).

Διαβάζοντας όμως την απόφαση μας δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά.

1. Η απόφαση εμφανίζεται να είχε παρθεί την Τρίτη 15 Δεκέμβρη με βάση το αίτημα που είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στις 17 Δεκέμβρη όπως αναφέρει στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της επιτροπής!!! Δηλαδή τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν με αίτημα που έγινε στο …μέλλον!!

2. Αφού η επιτροπή είχε συνεδριάσει και είχε αποφασίσει στις 15/12 δηλαδή πριν και από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (16/12/20) γιατί η Δημοτική αρχή μας έλεγε ότι δεν έχει συνεδριάσει και ζήτησε την αναβολή του θέματος;

3. Υπάρχουν καταγγελίες από μέλη της Σχολικής Επιτροπής, που εμφανίζονται στα παρόντα μέλη, που δηλώνουν ότι το θέμα αυτό δε συζητήθηκε ποτέ στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω η ήδη δημοσιευμένη απόφαση στη Διαύγεια τροποποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 29 Δεκέμβρη στις 22:16 το βράδυ (!!!) διορθώνοντας την εξόφθαλμη αντίφαση που είχε η εισήγηση του Προέδρου με την αναφορά στο μεταγενέστερο αίτημά μας (επισυναπτόμενο Νο 2). Διορθώθηκε στην απόφαση όχι ένα λάθος, ένα όνομα ή μια διατύπωση αλλά στην πραγματικότητα άλλαξε ολόκληρη η

εισήγηση του Προέδρου!!! Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν βγήκε ως ορθή επανάληψη της προηγούμενης απόφασης.

Από όλα τα παραπάνω αποκαλύπτονται διάφοροι τακτικισμοί που ξεπερνούν και τα όρια της «νομιμότητας» και της «διαφάνειας». Φαίνεται ότι η απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα «κατασκευάστηκε» και δημοσιεύτηκε έστω και τελευταία στιγμή απλά και μόνο για να αξιοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή ως μέτρο πίεσης απέναντι στην εισήγηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Άλλωστε το βασικό επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής, για να ξεφύγει από την αρνητική κριτική για μη αποδοχή των αιτημάτων των μισθωτών, ήταν να εναρμονιστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτή των Επιτροπών. Συνεπώς για να ισχυροποιηθεί αυτό το επιχείρημα έπρεπε να «υπάρχουν» και οι ανάλογες αποφάσεις….

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές ευθύνες ανήκουν στη Δημοτική Αρχή που εποπτεύει και τις σχολικές επιτροπές αλλά έχει ορίσει και τους Προέδρους τους.

Γεννιούνται μεγάλα ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν. Ποιος πήρε την πρωτοβουλία να αναρτήσει μία τέτοια ανύπαρκτη απόφαση; Με ποιο στόχο; Υπήρξαν κάποιου είδους πιέσεις προς τη Σχολική Επιτροπή για να γίνει κάτι τέτοιο; Ποιοι αξιοποιούν τις συνθήκες της πανδημίας και τις βολικές «δια περιφοράς» συνεδριάσεις (χωρίς εισηγήσεις, με τηλεφωνικές ψηφοφορίες κ.α.) για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους;

Θεωρούμε ότι υπάρχει συνειδητή παραπλάνηση του Δημοτικού συμβουλίου και σε καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια. Προκύπτουν μεγάλες ευθύνες για τα επικίνδυνα μονοπάτια που ανοίγονται με τέτοιες διαδικασίες.

Αναμένουμε τη δημόσια τοποθέτηση των υπευθύνων.

04/01/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search