• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Σύλλογος Γονέων Ποταμού: “Απαιτούμε σχολεία ΑΝΟΙΧΤΑ και ΑΣΦΑΛΗ"

January 11, 2021 352

 

 

Ο Σύλλογος Γονέων  Ποταμού με  ανακοίνωσή του  επισημαίνει ότι  "Η κυβέρνηση σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγει τα σχολεία για 3η φορά  από την αρχή της πανδημίας χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους. Παίζουν μαζί μας, με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας,  αφού δεν έχει ικανοποιηθεί τίποτα από αυτά που εδώ και 10 μήνες ζητάμε."

Και συνεχίζει: 

Δεν ξέρουμε αν είναι αστείο ή επικίνδυνο το γεγονός ότι 2 Νοεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριζε ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης και εν τέλει 9 Νοεμβρίου κλείσανε πάλι για 2 μήνες. Μέσα σε αυτούς τους μήνες το μόνο που έκανε το Υπουργείο ήταν να βγάλει οδηγίες για διαφορετικές ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, λες και αυτό δεν γινόταν ήδη.. και βέβαια για το άνοιγμα των παραθύρων ανά 20 λεπτά!!! Αστείες οδηγίες, όταν την επόμενη βδομάδα έρχεται κρύο και βροχές  (!) που δεν θα επιτρέπουν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ούτε μέχρι την αυλή να βγουν. Τα μεγάλα τμήματα, οι μικρές αίθουσες, η συνύπαρξη  μαθητών από διαφορετικά τμήματα στο ολοήμερο μόνο προβληματισμό μας δημιουργούν.

Όλο αυτό το διάστημα πειθαρχήσαμε στην ατομική μας ευθύνη. Κάναμε τεράστια προσπάθεια και εμείς, και τα παιδιά μας και οι δάσκαλοί τους να συνεχίσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία εξ’ αποστάσεως, παρά τα τεράστια προβλήματα που υπήρχαν. Το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων έχει καταστροφικές συνέπειες για τα παιδιά μας, τόσο στο γνωστικό, όσο και στο κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Γι’ αυτό δε θα σταματήσουμε να απαιτούμε σχολεία ΑΝΟΙΧΤΑ και ΑΣΦΑΛΗ. Ανησυχούμε όταν ακούμε τους ειδικούς να μιλούν για το 3ο κύμα της πανδημίας και τα παιδιά μας είναι στις τάξεις τους όπως ακριβώς και πέρσι τέτοιες μέρες, με τη μόνη διαφορά ότι φορούν μια μάσκα…

ΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  1. Μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις
  2. Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  3. Μέτρα για αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search