• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Αντιδράσεις από τη μη πρόσληψη γιατρού με ειδικές ανάγκες – Τι απαντά η υποδιευθύντρια του ΚΥ Λευκίμμης

January 18, 2021 3321

 

 

«Δεν υπήρχε διοικητικός υπάλληλος στο Κ.Υ. και για το λόγο αυτό δεν έγινε η πρόσληψη του εν λόγω γιατρού την ημέρα που παρουσιάστηκε» αναφέρει μιλώντας στην ΕΡΤ η υποδιευθύντρια του ΚΥ Λευκίμμης Δ. Κιπενή , αναφορικά με την καταγγελία ότι αρνήθηκε τον διορισμό αγροτικού γιατρού επειδή είναι άτομο με αναπηρία.

Η υποδιευθύντρια επισημαίνει ότι «υπήρξε από πλευράς της ένας προβληματισμός για το πως θα γίνονται οι εφημερίες σε σχέση πάντα με το πρόβλημα υγείας του γιατρού αλλά ουδέποτε αρνήθηκε την πρόσληψη, η οποία θα είχε γίνει κανονικά αν υπήρχε στο Κ.Υ. διοκητικός υπάλληλος». Επίσης επεσήμανε ότι  ενημέρωσε τον γιατρό ότι αν επιθυμούσε την άμεση πρόσληψη του θα μπορούσε να μεταβεί στην αντίστοιχη υπηρεσία στην Ηγουμενίτσα ενώ ενημέρωσε για το θέμα και την 6η ΥΠΕ.  Να σημειωθεί ότι η 6η ΥΠΕ έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση ,ενώ ο γιατρός έχει υποβάλλει μήνυση.

Στο μεταξύ, έντονες  αντιδράσεις προκαλεί το περιστατικό στον ιατρικό και όχι μόνο κόσμο της κέρκυρας.  «Ντροπή και θλίψη προκαλεί αυτό το γεγονός»,  δηλώνει ο διοικητής του νοσοκομείου  Λεωνίδας Ρουμπάτης,  ενώ ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μάνος Αντωνάκης έκανε λόγο για «απαράδεκτη και ρατσιστική απόφαση».

Παράλληλα, για «ρατσιστική συμπεριφορά της υποδιευθύντριας του ΚΥ Λευκίμμης», μιλάει ο σύλλογος  γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ  και υπογραμμίζει πως «η συγκεκριμένη απόφαση είναι αντίθετη με το σύνταγμα, τη διεθνή σύμβαση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ και τον νόμο».

«Θεωρούμε απαράδεκτη και αναχρονιστική κάθε προσπάθεια που δυσκολεύει ή αποκλείει εργαζόμενους με αναπηρία από την εργασία τους», επισημαίνει ο νομαρχιακός σύλλογος ατόμων με αναπηρία. Τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός εξέφρασε και ο πρόεδρος της  ΔΕΕΠ της ΝΔ Γιάννης Κοντός.

ΠΗΓΗ: Μαρίνα Μοσχάτ - ert.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search