• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κέρκυρας: Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς

January 19, 2021 3393


Το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κέρκυρας αναφέρεται σε ανακοίνωσή του στο θέμα της μη πρόσληψης ιατρού στο ΚΥ Λευκίμμης.

Αναλυτικά

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο μας έγινε γνωστό ότι η Αναπληρώτρια Δ/ντρια του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης δεν έκανε δεκτή πρόσληψη ιατρού για λόγους υγείας !! Η συγκεκριμένη ιατρός έκρινε αυθαίρετα ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα ενώ εργάζεται κανονικά στο ΓΝΚ έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το σκοπό αυτό. Την ίδια στιγμή μάλιστα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης στο εν λόγω κέντρο υγείας.
Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς είτε αφορά διαφορετικότητα , ασθένεια , φύλο ή οτιδήποτε άλλο. Η κάθε αναπηρία σε συνάνθρωπο μας δεν σημαίνει και ανικανότητα .Η ενέργεια της αυτή αποτελεί παράγοντα με κοινωνικές και επαγγελματικές αποκλείσεις και είναι πέρα των αρμοδιοτήτων της.
Δεν επιτρέπουμε πολύ περισσότερο στον εργασιακό χώρο της δημόσιας υγείας τέτοιου μεγέθους συμπεριφορές ώστε να υπάρχει αποκλεισμός λόγω διαφορετικότητας . Να σημειώσουμε δε ο συγκεκριμένος γιατρός εργαζόταν τουλάχιστον δύο χρόνια στο Νοσοκομείο και φυσικά έκανε εφημερίες στα ΤΕΠ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θεωρούμε απαράδεκτη την συμπεριφορά της και την μη πρόσληψη του ιατρού και αντιβαίνει στο Σύνταγμα, στη Νομοθεσία και στην Διεθνή Σύμβαση Ατόμων με Αναπηρία. Καταδικάζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό όπως επίσης και κάθε μορφή ρατσισμού και αποκλεισμού του δικαιώματος για εργασία λόγω διαφορετικότητας.

Για μας δεν υπάρχει καμία αναπηρία αντιθέτως! Όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή όπως και στην εργασία και κανείς δεν μπορεί να το στερήσει.
Καλούμε την εν λόγω Αναπληρώτρια Διευθύντρια να ζητήσει συγνώμη και να κάνει ανάκληση της απόφασης της!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search