• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Εκκίνηση: Υποψίες για τις προσλήψεις του διαγωνισμού των δύο… ημερών στον Δήμο Κ. Κέρκυρας & Διαποντίων

February 25, 2021 405

 

Ανακοίνωση της Εκκίνησης με πολλά ερωτηματικά σχετικά με 144 προσλήψεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας.

Αναλυτικά:

Πρόσφατα ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ανακοίνωσε πως θα προσλάβει 144 άτομα, με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, για την αντιμετώπιση της διάδοσης του Covid-19 και της λήψης έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσής του, όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στο αντίστοιχο έγγραφο. Η διαδικασία είχε διάρκεια δύο (!!!) ημερών με τα πρώτα αποτελέσματα να έχουν ανακοινωθεί. Όμως προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα για το πώς στήθηκε αυτός ο άτυπος διαγωνισμός προσλήψεων και με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή τόσο των θέσεων που προκηρύχθηκαν, όσο και των επιτυχόντων. Για εμάς είναι περίεργο πως θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας προσλήψεις ειδικοτήτων όπως ΤΕ Γεωπόνος, ΤΕ Ηλεκτρολόγος – Μηχανολόγος και ΤΕ Τοπογράφος Μηχανικός, ενώ ταυτόχρονα στις συγκεκριμένες θέσεις δεν περιλαμβάνονταν και οι αντίστοιχες ΠΕ ειδικότητες.
Αρχικά, ανατρέχοντας στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης της κ. Υδραίου θα βρούμε αναφορές για πέρασμα του Δήμου στη ψηφιακή εποχή, για ηλεκτρονικές υπηρεσίες, για πιστοποιητικά που θα εκδίδονται ηλεκτρονικά και αρκετά ακόμα που στην πράξη φάνηκε πως έχουν μείνει στα χαρτιά ή πως ήταν λόγια του αέρα. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά η απαίτηση τα απαραίτητα δικαιολογητικά να είναι φωτοτυπημένα, η συνοδευτική αίτηση να συμπληρωθεί στο χέρι και τελικά αυτά να πρέπει να κατατεθούν αυτοπροσώπως από τους ενδιαφερόμενους στο Μαράσλειο. Αν ταυτόχρονα υπολογίσει κανείς το στενό χρονικό περιθώριο, μοιραία η κατάληξη ήταν να προκληθεί συνωστισμός στο Δημαρχείο εν μέσω πανδημίας.
Επιπλέον, υπάρχουν δύο σημεία τα οποία προκαλούν υποψίες. Το πρώτο, που αναφέρθηκε και παραπάνω, αφορά τη διάρκεια του διαγωνισμού, η οποία ήταν αναντίστοιχα σύντομη της βαρύτητας της πανδημίας, καθώς ήταν μόνο δύο μέρες. Όπως σύντομη ήταν και η διάρκεια δημοσίευσης που έγινε 25/01 με ημερομηνία λήξης 28/01.Το δεύτερο αφορά τα κριτήρια με το οποία θα γίνει η επιλογή των προσλήψεων αλλά και ποιος ή ποιοι θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για αυτές τις προσλήψεις. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν αξιοκρατικά κριτήρια και ότι κάποιες προσλήψεις δεν θα επηρεαστούν από υποκειμενικά κριτήρια;
Εν τέλει, δίνεται η εντύπωση πως ο διαγωνισμός στήθηκε πρόχειρα και βιαστικά. Για κάτι τόσο σημαντικό, όπως η αντιμετώπιση μια πανδημίας, η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής είναι κατώτερη των προσδοκιών που η ίδια έχει καλλιεργήσει.
Και το χειρότερο από όλα;
Δίνει πάτημα για αμφισβήτηση του τρόπου διεξαγωγής του. Μακάρι τα γεγονότα να μας διαψεύσουν, γιατί ο covid-19 δεν δίνει ευκαιρίες για εξυπηρετήσεις και βολέματα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search