Προτάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμόμυλου και για να τιμηθεί η ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Μια από τις προτάσεις αφορά την κατασκευή προτομής της αείμνηστης Ρένας Βλαχοπούλου εντός του θεάτρου Μον Ρεπό καθώς και παρατηρητήριο παρακολούθηση του θεάτρου ΦΟΙΝΙΚΑΣ.

Η ανακοίνωση

Προτάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμόμυλου και για να τιμηθεί η ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ:  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε μια σειρά ενεργειών απαραίτητων για την συνέχιση της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής και της συλλογικής δραστηριότητας, τηρουμένων βεβαίως απαρέγκλιτα και με κάθε αυστηρότητα των ειδικών πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου έναντι της πανδημίας.

Με αυτά τα δεδομένα προχωράμε στα εξής:

α) Στο κάλεσμα για δημιουργία εθελοντικής ομάδας οικολογικής προστασίας και κατά το δυνατόν φύλαξης των κοινωφελών κατασκευών και εγκαταστάσεων, εν όψει και της γενικής αναμόρφωσης του ανεμομυλιώτικου άλσους.

β) Στη δημιουργία θεατρικού τμήματος, ενταγμένου απολύτως στις γενικότερες πολιτιστικές-καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Συλλόγου μας.

γ) Στη Λειτουργία Κινηματογραφικής Λέσχης, ιδιαίτερα για τους θερινούς κυρίως μήνες, με την αξιοποίηση υπαίθριων χώρων με ταινίες ποιότητος.

δ) Την Οργάνωση ενός Παρατηρητηρίου, για την παρακολούθηση αποκλειστικά της πορείας του Έργου του ήδη καταρρέοντος δημοτικού θεάτρου «Φοίνικας».

ε) Στη δημιουργία προτομής, της εμβληματικής δικής μας Ρένας Βλαχοπούλου, της πρέσβειρας της Κέρκυρας! Με την οργανωτική πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και με την οικονομική κάλυψη του κόστους αυτής της προσπάθειας από την εθελοντική προσφορά των συμπατριωτών μας, αλλά και από κάθε άλλο παράγοντα που θα εκτιμήσει και θα συμμετάσχει σ’ αυτή τη προσπάθεια.

Θεωρούμε δε ως τον καταλληλότερο χώρο για την τοποθέτηση της προτομής, το χώρο του θεάτρου στο «Μον Ρεπό» στο οποίο έχει δοθεί το όνομά της. Το ακριβές σημείο τοποθέτησης, θα γίνει καθ’ υπόδειξη πάντα της δημοτικής αρχής και εντός της εγκατάστασης του Θεάτρου.