• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Φροντίδα για τα αδέσποτα από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

March 25, 2020 8 Be the first to comment!

 

Ιδιαίτερη μέριμνα για την σίτιση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων καθώς η αρμόδια Αντιδημαρχία υπό την Χρ. Τόμπρου προχώρησε σε δημιουργία νέων επιπλέον σταθερών σημείων σίτισής τους.

Στην πόλη, κυρίως, της Κέρκυρας και στις περιαστικές περιοχές, αδέσποτα ζώα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φαγητό λόγω και των ειδικών μέτρων που ισχύουν λόγω κορονοϊού.

Τα σημεία με τις ταΐστρες

-Στον Ανεμόμυλο, δίπλα στην παιδική χαρά.

-Δίπλα από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου (Καρβουνιάρη).

-Πάνω Πλατεία, πίσω από τις δημοτικές τουαλέτες.

-Ριζοσπαστών Βουλευτών, Ιονίου Βουλής (δίπλα από το ταξιδιωτικό γραφείο Ι. Βερνάρδη).

-Μαντούκι (στο πάρκο, απέναντι από την είσοδο του λιμανιού).

-Πλατεία Γεωργίου Θεοτόκη (Σαρόκο).

-Κουλίνες.

-Τεμπλόνι.

Παράλληλα, μετά και από συνεργασία της αρμόδιας Αντιδημάρχου με φιλοζωικούς συλλόγους, ο Δήμος προχωρά στην εγκατάσταση μεταλλικών θηκών με σακουλάκια συλλογής περιττωμάτων τα οποία είναι απαραίτητα κατά την βόλτα των κατοικιδίων. Το συγκεκριμένο αποτελεί δωρεά του φιλοζωικού Συλλόγου Κέρκυρας «Κιβωτός των Ζώων» και πρόκειται να τοποθετηθούν δύο στην περιοχή Γαρίτσα – Ανεμόμυλου και δύο στην κεντρική Πλατεία.

Για το θέμα, η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρωτογενούς Τομέα Χρυσούλα Τόμπρου δήλωσε τα εξής: «Η σίτιση και η παροχή νερού σε ζώντα πλάσματα για να μην πεθάνουν είναι σκοπός ιερός. Γιατί η ζωή είναι μία, μοναδική και πολύτιμη για κάθε πλάσμα του πλανήτη. Επομένως, σιτίζουμε και δίνουμε νερό στα αδέσποτα ζώα τηρώντας όλες τις οδηγίες του κράτους και λαμβάνοντας υπόψη μας ότι η κανονικότητα των προηγούμενων μηνών και ετών δεν μπορεί δυστυχώς να είναι και η κανονικότητα του σήμερα. Αντιμετωπίζουμε με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησία και αυτό το θέμα απαντώντας αποτελεσματικά στις ανάγκες που υπάρχουν. Είναι εξάλλου υποχρέωσή μας. Όμως, σε αυτή μας την προσπάθεια πιστεύω ότι κανείς δεν περισσεύει, ειδικά επειδή αφορά αβοήθητα πλάσματα.».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Calendar

« April 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search